h

Wethouder ziet een bruisende Weekmarkt in Coronatijd

29 mei 2020

Wethouder ziet een bruisende Weekmarkt in Coronatijd

Foto: SP

Ondanks de moeilijke Coronatijd is Boxtel er in geslaagd een bruisende opstelling voor de Weekmarkt te bereiken. Dit dankzij veel overleg vanuit de Gemeente met alle belanghebbende ondernemers, hulpdiensten en klanten. Verantwoordelijk wethouder Eric van den Broek van Economische Zaken ziet dat er in het Centrum met steeds meer saamhorigheid en positiviteit dingen van de grond komen.

Het is geen gemakkelijke opgave om met de weinig beschikbare ruimte op het Marktplein, de Weekmarkt goed in te richten, rekening houdende met de 1,5 meter Economie en met alle wensen van ondernemers, klanten en hulpdiensten. Toch lukte het wethouder Eric van den Broek om samen met alle partijen tot een mooie open opstelling te komen, waar iedereen mee uit de voeten lijkt te kunnen. Daartoe werd in ieder geval voor tijdens de Coronatijd, het Weekmarktterrein uitgebreid met een deel van de Rechterstraat en Rozemarijnstraat.

‘Nu staat er een opstelling die overzichtelijk is, voldoende ruimte biedt en ook een mooie samenhang van de Weekmarkt met de terrassen biedt, die over drie dagen meer open mogen. Je kunt het nooit iedereen helemaal naar de zin maken, maar we komen met dit proces een heel eind’, aldus wethouder Van den Broek, die de afgelopen weken elke week met alle belanghebbende partijen evalueerde.

De Weekmarkt blijft in ieder geval tot het einde van de Coronatijd zijn nieuwe vorm behouden en wordt voortdurend geëvalueerd.

Reactie toevoegen

U bent hier