h

Wethouder reikt laatste voucher Ecconomisch Stimuleringsbudget uit

24 juni 2020

Wethouder reikt laatste voucher Ecconomisch Stimuleringsbudget uit

Foto: SP

Wethouder Eric van den Broek (SP) van Economische Zaken reikte gisteren de laatste voucher uit het Economisch Stimuleringsbudget uit. Het Stimuleringsbudget maakte onderdeel uit van de miljoen euro, waarmee de SP-wethouder in juni 2014 zijn Economisch Aanvalsplan lanceerde. Door dit aanvalsplan zijn tal van kleine ondernemers gestimuleerd met ideeën te komen, om uiteindelijk de Boxtelse economie een boost te kunnen geven.

De laatste middelen uit het budget zijn geoormerkt voor het stimuleren van de economie in deze roerige Corona-tijd. De laatste voucher ging naar een initiatief om kleine ondernemers te ondersteunen met advies.

Roerige tijden
Anneke van den Aker (HR consultancy) ontwikkelde in samenwerking Carolijn van der Hoeven (Carolijn Schrijft) een idee om lokale ondernemers te helpen in deze roerige tijden. Zij geven ondernemersadvies in de vorm van een column in de MooiBoxtel krant. Om het idee te realiseren dienden zijn een aanvraag in bij de gemeente voor een voucher uit het economisch stimuleringsbudget.

Kennis delen met alle ondernemers van gemeente Boxtel
Van den Aker en Van der Hoeven worstelden met dezelfde vraag: “Hoe kan ik met mijn kennis iets betekenen voor de lokale ondernemers?” Ze bundelden daarom hun krachten.

Van der Hoeven: ‘’In deze coronacrisis komt er enorm veel op bedrijven af. We zien dagelijks de problemen, de vele regeltjes, nieuwe wetten én de kansen die je als ondernemers nu kan pakken. Kansen waar ondernemers vaak geen weet van hebben. Dat geldt ook voor alle regelingen die er nu zijn. We willen graag kennis meegeven aan de ondernemers in onze gemeente.”

Wethouder Eric van den Broek ziet dit als een kans voor ondernemers: ‘’Deze actie kan zorgen voor een rimpeleffect. Dit initiatief heeft de potentie om ondernemers te helpen. Niet alleen Carolijn , Anneke, de MooiBoxtel Krant, maar ook alle lokale ondernemers die door middel van de kennisdeling via de columns worden bereikt. Het draagt daarbij ook bij aan het plan Koop Lokaal. De gemeente Boxtel draagt hier dan ook graag haar steentje aan bij.”

Ondernemersadvies via een column
Op deze manier delen Van der Aker en Van der Hoeven de kennis waarover zij beschikken. De column verschijnt vier keer in de MooiBoxtel krant. Van den Aker:  “Door onze vele gesprekken met verschillende ondernemers hebben we geïnventariseerd welke vragen nu het meest spelen. Dit loopt uiteen van HR-vraagstukken tot het herpositioneren van een bedrijf. Via de columns is de kennis beschikbaar voor iedereen en komt het ook daar waar wij de informatie willen hebben: bij de Boxtelse ondernemer.”

Reactie toevoegen

U bent hier