h

Park aan de Van der Voortweg officieel geopend

8 juli 2020

Park aan de Van der Voortweg officieel geopend

Foto: SP

Onder grote belangstelling van buurtbewoners opende SP-wethouder Eric van den Broek vanmiddag officieel het heringerichte park aan de Van der Voortweg. De afgelopen maanden is er samen met inwoners hard gewerkt om de sfeervolle ontmoetingstuin te realiseren.
Wethouder Van den Broek was vol complimenten naar bewoners over het initiatief en noemde het parkje ‘een parel voor de wijk’.

Een tuin vol biodiversiteit
Op 2 maart 2020 ging officieel de schop in de grond. In een aantal maanden tijd is het kale grasveld veranderd in een mooi park met verschillende planten, een vlindertuin, nieuwe paden en calisthenics beweegtoestellen. Er zijn borders aangelegd waar vaste planten en heesters zijn aangebracht. Deze planten trekken volop vlinders en bijeen aan. Het beeld ‘De Geliefden’ is vanuit het gemeentehuis naar een mooie locatie in het park verhuisd. Ook is er een nieuw hondentoilet aangebracht en heeft het park nieuwe wandelpaden, bankjes en prullenbakken gekregen. Later in dit jaar wordt er nog een vlonder aan De Dommel gemaakt.

Beginspraak
De realisatie van het park is een grote verdienste van bewoners, in nauwe samenspraak met wethouder Eric van den Broek en wijkmakelaar Werner van de Velden. Die laatste twee startte enkele jaren geleden een zogenaamde ‘beginspraakprocedure’. ‘We gingen met een leeg blad naar bewoners om ideeën op te halen over het gebied’, aldus Eric van den Broek. ‘Eerst met een globaal idee over een skateramp, maar in gesprek met bewoners kwamen bewoners met het idee voor deze tuin, waar nu jong en oud van kan genieten.’

Subsidies
Het nieuwe park aan de Van der Voortweg is mede mogelijk gemaakt door de subsidies van het VSB fonds en het Buurtfonds Buurtnatuur en buurtwater.

De nieuwe wandelpaden zijn duurzaam en nemen CO2 op
De wandelpaden zijn uitgevoerd in een halfverharding. Hierin zijn  verschillende materialen gebruikt, waaronder Olivijn wat alle natuurlijk materialen verteert. Tijdens het verteren wordt door een reactie CO2 opgenomen. Zo is er samen met inwoners een mooi en duurzaam park gemaakt.

Reactie toevoegen

U bent hier