h

SP sponsort Voedseltuin

29 september 2020

SP sponsort Voedseltuin

Het bestuur van SP Boxtel heeft in haar laatste bestuursvergadering besloten om de Voedseltuin met een geldbedrag te sponsoren. Het bestuur concludeerde dat de Voedseltuin een belangrijk sociaalmaatschappelijk project is en het verdient om ondersteund te worden. Raadslid Frans Sannen is enthousiast over het werk van de Voedseltuin.

SP'ers aan het werk in de Voedseltuin
Begin september hebben wethouder Eric van den Broek, raadslid Frans Sannen en bestuurslid Willem van Meurs op uitnodiging van medeoprichter Theodoor van Leeuwen een ochtend meegeholpen in de Voedseltuin. De Voedseltuin heeft een belangrijke sociale functie en moet voor Boxtel behouden blijven. Belangrijke sociale doelen van de Voedseltuin zijn de productie van verse groenten en klein fruit voor de Voedselbank en het bieden van werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen vanuit de WSD, Contour de Twern en Reclassering kunnen hier op een laagdrempelige manier aan de slag.

Sponsoring

Raadslid Frans Sannen, die vrijwilliger is bij de Hereboeren, is enthousiast over de Voedseltuin: “Prachtig om te zien hoe de traditie van De Kleine Aarde voortleeft in het produceren van biologische groenten voor de klanten van de Voedslbank.”
De SP heeft in het verleden al meerdere malen sociaalmaatschappelijke projecten met een geldbedrag gesponsord. Toen een paar maanden geleden corona uitbrak heeft de partij de Voedselbank gesponsord met een bedrag van 500 euro. Nu is 250 euro overgemaakt naar de Voedseltuin als blijk van waardering voor het sociale project dat voornamelijk door vrijwilligers gerund wordt.

Reactie toevoegen

U bent hier