h

SP presenteert verkiezingsprogramma ‘Hou Boxtel Sociaal’

5 oktober 2020

SP presenteert verkiezingsprogramma ‘Hou Boxtel Sociaal’

Foto: SP

SP-lijsttrekker Eric van den Broek presenteerde namens het bestuur van de afdeling afgelopen weekend het Boxtelse verkiezingsprogramma ‘Hou Boxtel Sociaal’. ‘De komende bestuursperiode zullen alle zeilen bijgezet moeten worden om het sociale gezicht van Boxtel te behouden en een grote SP is daar hard voor nodig’, zegt Eric van den Broek over de inzet tijdens de verkiezingen.

Het verkiezingsprogramma werd op 3 september al aan de algemene ledenvergadering gepresenteerd en de opmerkingen van de leden zijn inmiddels in de definitieve versie van het programma verwerkt.

Kerntakendiscussie & Corona
De SP presenteert een uitgebreid verkiezingsprogramma van 48 pagina’s.

Lijsttrekker Eric van den Broek over het programma: ‘We leggen duidelijke nieuwe accenten ten opzichte van het verkiezingsprogramma van vorige bestuursperiode. Veel dingen gaan goed, maar er zijn ook voldoende zaken die veel beter kunnen. We heten in ons programma in een apart hoofdstuk Esch welkom, hebben een zeer uitgebreide sociale, zorg, jongeren- en seniorenparagraaf en in ondernemend Boxtel hebben we ook voldoende uitdagingen toegevoegd. En het kan natuurlijk niet anders dat alle punten vooral ook in het licht van de aankomende kerntakendiscussie en Corona gezien moeten worden.’

Speerpunten
Speerpunten waarmee de SP de verkiezingen in gaat:

1.  Sociaal beleid en goede zorg
Dit is absolute prioriteit, zeker gezien corona en de economische crisis. Mensen aan de onderkant dreigen niet meer volwaardig aan de samenleving deel te kunnen nemen. Dit moet te allen tijde voorkomen worden.

Dan hebben we het over zaken als: armoedebeleid, WMO, Jeugdzorg, ouderenbeleid- en zorg, gehandicaptenzorg, participatiewet, bijstand. Boxtels beleid voortzetten. Hier (zoveel mogelijk) de bezuinigingen en vooral kaalslag tegenhouden.

2.  Rechtvaardig duurzaamheidsbeleid 
Ook prioriteit hebben natuur, milieu, klimaatmaatregelen, energietransitie enzovoort. De kosten hiervan moeten eerlijk verdeeld worden: de breedste schouders dragen de zwaarste lasten. Energietransitie (RES) budgetneutraal voor de burgers die het wat minder hebben. Duurzaamheidsbeleid toegankelijker voor gewone mensen!

3.  Centrum afronden en stimulering economie 
Centrumplannen afronden, autovrije Markt, onderzoek seizoensparkeren. Streven naar eenduidig parkeerbeleid, zo goedkoop en laagdrempelig mogelijk voor de klant, in samenwerking met ondernemers. Stimulering (duurzame) economie en landbouw, nieuwe frisse vormen van ondernemersparticipatie en gaan voor de uitdagingen op Ladonk. Handhaven WSD en afronden proces Oosterhof.

4.  Veel meer sociale huur- en koopwoningen
Inhaalslagen maken, meer experimenteren (samen met JOOST) met onder andere tijdelijke woningen, woningsplitsing enzovoort. Hier moet in de komende periode echt werk van gemaakt worden. 

5.  Leefbare wijken en kernen
Leefbaarheid in wijken nog meer vergroten, onder andere voldoende speelplekken en parkeerplaatsen. Zorgen voor voldoende voorzieningen in de kernen Liempde, Lennisheuvel en Esch. Handhaving op overlast in wijken.

Reactie toevoegen

U bent hier