h

Speelruimteplan klaar, besluitvorming uitgesteld

16 oktober 2020

Speelruimteplan klaar, besluitvorming uitgesteld

Het afgelopen jaar is door SP-wethouder Eric van den Broek en de ambtelijke ondersteuning hard gewerkt aan een nieuwe versie van het Speelruimteplan. Het ‘oude’ Speelruimteplan liep van 2008 tot en met 2018 en is destijds nog gepresenteerd door de SP-voorganger van Van den Broek, namelijk Ger Wouters. In het nieuwe Speelruimte zijn onder andere aanvullende maatregelen meegenomen op gebied van natuurlijke speelplekken, toegankelijkheid voor kinderen en ouders met een beperking, betere benutting van de openbare ruimte en aanpassing aan de leeftijdsopbouw in de wijken. Twee weken geleden zou over het Speelruimteplan in de Gemeenteraad besloten worden, maar met name de toekomstige financiering zou extra geld vergen en dat past niet in de afspraken die met de Gemeenteraad zijn gemaakt over de zogenaamde Kerntakendiscussie die in het eerste kwartaal van 2021 zal gaan plaatsvinden.

Betrekken bewoners
Via de uitgebreide campagne Boxtel buitenspelen haalde wethouder Eric van den Broek vorig jaar en eerder dit jaar wensen en ideeën van bewoners op. Om te komen tot een modern en geactualiseerd beleid voor speelruimten in Boxtel. Met aandacht voor ontmoeten, vergroenen, beter aanbod van speelvoorzieningen, wensen van kinderen, tieners en ouders en een betere toegankelijkheid.
 
Belangrijk plan

Eric van den Broek, die in zijn wethoudersportefeuille Wijkgericht werken en Speelruimtebeleid heeft: ‘Een heel belangrijk plan, omdat het buitenspelen een heel belangrijke functie heeft in de ontwikkeling van kinderen. Maar ook de wijkfunctie is belangrijk, ontmoeten, het creëren van meer samenhang in de wijk en meer reuring. De SP heeft zich altijd hard gemaakt voor een gevarieerd speelaanbod in de wijken en een uitdagende invulling. En uiteraard dat speelplekjes in wijken voor alle kinderen, ouders en opa’s en oma’s op een redelijke manier bereikbaar en toegankelijk zijn.’
 
Afspraak Gemeenteraad
In de laatste raadsvergadering van september wilde de wethouder het nieuwe plan voorleggen aan de gemeenteraad, maar de behandeling ging op voorstel van de wethouder zelf niet door. ‘We hadden onvoldoende voorzien in de dekking naar de toekomst, waardoor er de komende jaren al ‘nieuw’ geld voor het plan gereserveerd moest worden en dat druist in tegen de afspraken daarover met de Gemeenteraad’ aldus Eric van den Broek. ‘Het nieuwe speelruimteplan verdwijnt dus niet van tafel, maar zal in de nabije toekomst alsnog aan de orde komen in de Gemeenteraad.’ De lopende zaken in het beheerplan van het Speelruimtebeleid komen daarmee overigens niet in het geding en lopen gewoon door.

Reactie toevoegen

U bent hier