h

SP schenkt 2400 mondkapjes aan de Voedselbank

2 november 2020

SP schenkt 2400 mondkapjes aan de Voedselbank

Foto: SP

SP-wethouder Eric van den Broek en raadslid Rinze van der Veen hebben vanmorgen 2400 mondkapjes overhandigd aan Gulay Bicici, één van de coördinatoren van de Voedselbank. Met deze schenking wil de SP bevorderen dat ook mensen die het niet al te breed hebben kunnen voldoen aan het dringende advies van het kabinet om mondkapjes te dragen in alle binnenruimtes, aldus Van der Veen. De actie is mede tot stand gekomen met de belangeloze hulp van DA drogisterij Van den Biggelaar.

Iedereen moet mee kunnen doen
Voor mensen met een minimum of lager inkomen in Boxtel kan het gevoelige financiële gevolgen hebben om gehoor te kunnen geven aan de oproep om mondkapjes te dragen. Veel organisaties verstrekken op allerlei manieren al mondkapjes, maar het is wat ons betreft belangrijk dat iedereen binnen de samenleving, ook in deze crisistijd, binnen de coronaregels mee kan doen. Er moet dus alles-op-alles gezet worden dat iedereen kan voldoen aan de door de landelijke overheid uitgezette Coronarichtlijnen.

Verstrekken mondkapjes aan minima 
De SP wil dat inwoners van de gemeente Boxtel die een minimum inkomen of lager inkomen hebben, gesteund worden om mondkapjes te dragen. Een eerste mooie aanzet zou zijn dat mondkapjes verstrekt worden aan de mensen die gebruik moeten maken van de Voedselbank. In verband daarmee willen wij als Boxtelse SP een fors aantal mondkapjes doneren om deze te kunnen verstrekken via de pakketten van de Voedselbank.
Dit kan binnen de Boxtelse samenleving een mooi vliegwiel zijn voor het op allerlei manieren verstrekken van mondkapjes aan mensen met een laag inkomen. We zijn er met z’n allen verantwoordelijk voor dat we het virus verslaan en willen met deze donatie het College van B&W en anderen oproepen mee te denken aan het nog breder binnen de Boxtelse samenleving verstrekken van mondkapjes aan mensen met een smalle beurs.

Reactie vanuit de Voedselbank 
Ab Gilhaus, de voorzitter van de Voedselbank Boxtel: “ Alle hulp voor de Voedselbank en haar klanten is welkom en zeker ook deze mondkapjes, dus hartelijk dank daarvoor. We zullen ze uitdelen aan onze klanten en inzetten bij de werkzaamheden van onze vrijwilligers. Wat betreft het laatste, een vitale organisatie als de Voedselbank moet wel door, ook en juist nu. Oftewel “thuiswerken of de luwte/beschutting opzoeken” is geen optie. Het zijn in meerdere richtingen uitdagende tijden voor de Voedselbanken, ook en vooral wat betreft de benodigde groep vrijwilligers voor een organisatie als deze op kracht houden. De COVID-proof processen voor dat doel zijn bewerkelijk, vergen meer vrijwilligersuren, vrijwilligers vallen uit en haken (tijdelijk) af, en ondertussen komen er alleen maar klanten bij. Daar hebben we het einde nog niet van gezien.”

Medewerking van drogisterij
Raadslid Rinze van der Veen: “Het is geweldig om te zien dat drogisterij DA Van den Biggelaar door haar belangeloze hulp de actie mede mogelijk heeft gemaakt. Door onze gezamenlijke actie krijgen de klanten van de Voedselbank gratis mondkapjes en kunnen zij voldoen aan de corona-adviezen.“

Reactie toevoegen

U bent hier