h

Wethouder met rollator door de wijk

3 december 2020

Wethouder met rollator door de wijk

Foto: SP

Wethouder Eric van den Broek van de SP heeft vanochtend in de buurt van seniorenwoningen- en complexen in het Centrum, de toegankelijkheid van de trottoirs getst. Op uitnodiging van een bezorgde bewoner uit de Van Hornstaete liepen beide met rollator een rondje door de Van Hornstraat, Baroniestraat, Annastraat en Maria van Dieststraat. De wandeling ging over verschillende schots en scheef liggende trottoirtegels. ‘Ik pak dit meteen op, als ik straks terug ben in het Gemeentehuis’, aldus Eric van den Broek.

De bewoner stuurde recentelijk namens een aantal andere bewoners een brandbrief over de slechte toegankelijkheid van het betreffende gebied, voor mensen die slecht ter been zijn. In het gebied zijn veel ouderen woonachtig, zoals in de complexen De 11 vrienden, Van Hornstaete, De Burcht, De Bongerd, Ten Breuckelen, Simeonshof en Maria van Diest.

Wethouder Eric van den Broek: ‘Nadat ik de brief op mijn bureau heb gehad, heb ik meteen een coronaproof afspraak gemaakt met de schrijver van de brief. Afgesproken werd om samen eens met een rollator de dagelijkse route van meneer te lopen. Het leverde veel gehotseknots op tijdens de wandeling.’

De wethouder maakte verschillende foto’s van onveilige sitiaties en beloofde een terugkoppeling te zullen geven aan de ambtelijke organisatie. Wordt binnenkort vervolgd.

Reactie toevoegen

U bent hier