h

Start verkiezingscampagne SP in wijk Oost

1 februari 2021

Start verkiezingscampagne SP in wijk Oost

Foto: SP

Op 17 maart zijn er verkiezingen voor een nieuwe Tweede Kamer. Afgelopen zaterdag startte de SP overal in het land de verkiezingscampagne door in de wijken huis- aan-huis aan te bellen en volledig coronaproof het gesprek met de mensen aan te gaan en folders uit te delen. In Boxtel werd door vrijwilligers gestart in de Dr. de Brouwerlaan en omgeving.
Het thema van de SP is een Eerlijker Nederland. Daarvoor is een sterke SP noodzakelijk.

Eerlijker Nederland
De SP wil een eerlijker Nederland waar we weer sociaal met elkaar omgaan. Het is tijd voor verandering: meer betaalbare woningen en lagere huren, verhoging van het minimumloon, afschaffen eigen bijdrage in de zorg, een Nationaal Zorgfonds waar de mensen centraal staan, AOW-leeftijd weer terug naar 65, verhoging belasting voor miljonairs en multinationals , een scherp klimaatbeleid en nog veel meer. De campagneactiviteiten en het verkiezingsprogramma van de SP zijn te vinden  op www.boxtel.sp.nl

Eric van den Broek staat op de landelijke kandidatenlijst
De mensen uit Boxtel kunnen op een plaatselijke kandidaat stemmen, namelijk oud-wethouder Eric van den Broek: “Een stem op de SP kan deze keer echt een groot verschil maken. De coronacrisis toont de noodzaak van een fundamenteel andere politiek waar sociale rechtvaardigheid en de menselijke maat centraal staan. Ik ben altijd terughoudend ben geweest met eventuele ambities voor de landelijke politiek. Mocht ik echter voldoende voorkeursstemmen krijgen, dan ga ik er zeker voor.”

Veel ouderen dreigen niet te gaan stemmen
Het onderzoeksbureau Ipsos heeft in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken   onderzocht waarom veel mensen op 18 november (herindelingsverkiezingen, onder andere ook in Boxtel) niet zijn gaan stemmen. Het representatieve onderzoek laat zien dat een kwart van de 55-plussers die niet gingen stemmen het coronavirus als reden heeft genoemd. Ook werden 'geen vervoer' en 'geen zin' genoemd als belangrijke reden om niet te gaan stemmen. De SP wil het voor deze mensen gemakkelijker maken om hun stem niet verloren te laten gaan. Als kiezers geen vervoer hebben, kunnen ze met de SP contact opnemen en wordt dat geregeld. Als mensen niet kunnen of willen gaan stemmen kunnen ze contact op nemen via boxtel@sp.nl of afvwordragen@gmail.com of telefonisch 06-2515 4818 en komen wij de machtiging ophalen, zodat hun stem niet verloren gaat.

Campagneactiviteiten
We gaan binnen de coronamogelijkheden proberen om met zoveel mogelijk mensen in gesprek te gaan. Er zullen in totaal 16.000 folders verspreid worden. Ook de welbekende en gewilde tomatenschuursponsjes zullen ingezet worden. Vanaf nu gaan vrijwilligers elke zaterdag de wijken in. Dat gebeurt tot aan de verkiezingen op 17 maart in heel Nederland. Daarom zijn deze zaterdagen  tot 'SP-Superzaterdagen' gedoopt. 

Reactie toevoegen

U bent hier