h

SP voert in Boxtel als enige partij echt campagne voor verkiezingen op 17 maart

5 maart 2021

SP voert in Boxtel als enige partij echt campagne voor verkiezingen op 17 maart

Foto: SP

De landelijke verkiezingen van 17 maart aanstaande werpen in Boxtel nog maar summier hun schaduw vooruit. Behoudens het plakken van enkele affiches en het neerhangen van een enkel spandoek, is de SP momenteel de enige partij die intensief campagne voert. Blikvanger is de mogelijkheid om via www.haallilianinhuis.nl, een virtueel bezoek van lijsttrekker Lilian Marijnissen in de Boxtelse huiskamer te krijgen.

Voor de tweede keer in een paar maanden tijd voert de Boxtelse SP in coronatijd campagne, waardoor de echte SP-methode van de wijken ingaan niet echt goed mogelijk is.

‘Bij een verkiezingscampagne horen eigenlijk grote bijeenkomsten, debatten in volle zalen en vooral ook gesprekken bij mensen thuis. Niet mogelijk in deze coronatijd? Toch wel!! Daar hebben we wat op bedacht’, zegt Eric van den Broek, de Boxtelse kandidaat (plaatsnummer 34) op de landelijke lijst van de SP.

Via www.haallilianinhuis.nl is het mogelijk om Lilian Marijnissen persoonlijk in uw huiskamer uit te nodigen.

Spandoeken Hoogheem
De SP organiseerde sinds de campagne aftrap van 30 januari inmiddels verschillende activiteiten. Zo bevestigden diverse SP-leden op hun balkons bij Hoogheem reuzespandoeken, waarin onder meer werd gepleit voor ‘eerlijke  huren’, ‘eerlijke zorg’ en een ‘eerlijk inkomen’. Recentelijk werden in de Tweede Kamer voorstellen van de SP-fractie aangenomen om de sociale huren te bevriezen en de salarissen in de Zorg te verhogen.

Briefkaartenactie
De verkiezingscampagne startte in Boxtel officieel op 30 januari, toen SP-vrijwilligers experimenteerden met een briefkaartenactie, waarmee huis-aan-huis langs de deuren werd gegaan. Enkele tientallen Boxtelaren krijgen zodoende binnenkort een briefkaart met een stemadvies.

Duizenden huis-aan-huis-kranten en folders
Inmiddels werden in Boxtel al ruim 12.000 landelijke verkiezingskranten verspreid, werden er bij huurwoningen duizenden huurfolders huis-aan-huis in de brievenbus gegooid en gaan er nog speciale flyers voor Senioren worden verspreid. De komende weken zal de SP bovendien nog een aantal malen zichtbaar op straat aanwezig zijn, met folders en de welbekende tomaten schuursponzen.

Bellen
Natuurlijk zoekt de SP ook in deze verkiezingstijd nog persoonlijk contact met mensen. Eric van den Broek: ‘We hebben een belteam, die naar onder andere onze oudere leden en sympathisanten bellen. Persoonlijk contact zoeken werkt nog altijd het beste. Het moet niet alleen zenden zijn’. 

Kandidaat Eric van den Broek

De Boxtelse kandidaat Eric van den Broek blijft het jammer vinden dat in deze coronatijd persoonlijk de straat op gaan bijna niet mogelijk is: ‘De SP is ook buiten verkiezingstijd voortdurend op straat aanwezig. Wij weten dat we de sympathie die we daarmee oproepen, via veel persoonlijk contact moeten verzilveren tijdens verkiezingscampagnes. Veel mensen hebben zich afgekeerd van de politiek en die mensen trekken we dan persoonlijk over de streep. Dat is nu extra moeilijk, maar we proberen het wel op allerlei manieren.’

Reactie toevoegen

U bent hier