h

Verlies SP bij Tweede Kamerverkiezing

22 maart 2021

Verlies SP bij Tweede Kamerverkiezing

De SP heeft bij de Verkiezing voor de Tweede Kamer fors verlies geleden. Landelijk ging de partij terug van 14 naar 9 zetels en plaatselijk werd een verlies gelden van 14,4  naar 8,7 procent van de stemmen ten opzichte van 2017. SP-voorzitter Frans Sannen spreekt van een grote teleurstelling.

Landelijke trend terug te zien in Boxtel
Geheel volgens de landelijke uitslag is deze trend ook te zien in Boxtel. Winnaars zijn vooral de VVD, D66, Forum voor Democratie en de Partij voor de Dieren. Verliezers zijn onder meer de SP, Groen Links, CDA en PVV. Opvallend is dat de SP, ondanks het verlies, met 1691 stemmen bijna 700 stemmen meer heeft behaald dan bij de gemeenteraadsverkiezing afgelopen november. 

'Stemmers en vrijwilligers bedankt'

Afdelingsvoorzitter Frans Sannen: “Dit is een grote teleurstelling. Zowel landelijk als plaatselijk is er een goede campagne gevoerd, Lilian Marijnissen deed het uitstekend en ook de afdelingen in het land, waaronder Boxtel, hebben ondanks corona flink campagne gevoerd en zijn naar de mensen toegegaan. Hierbij wil ik van de gelegenheid gebruik maken om niet alleen de stemmers voor hun steun te bedanken, maar vooral ook onze tientallen vrijwilligers die in de kou vele duizenden kranten en folders verspreid hebben.”  

Reactie toevoegen

U bent hier