h

Ex-wethouder Van den Broek doet per 1 mei 2021 al afstand van wachtgeld

12 april 2021

Ex-wethouder Van den Broek doet per 1 mei 2021 al afstand van wachtgeld

Ex-wethouder Eric van den Broek (49) doet per 1 mei aanstaande al afstand van zijn wachtgelduitkering. Hij treed op die datum toe tot het management van het Bossche beveiligingsbedrijf Profi-Sec.

Na de verkiezingen op 17 november van het vorige jaar bleek al snel dat Van den Broek na een kleine 7 jaar in die functie gewerkt te hebben, niet terug zou keren als wethouder en op 1 januari van dit jaar nam Van den Broek officieel afscheid van zijn wethouderschap.

Waar zijn collega-wethouders toen tijdelijk demissionair verder gingen, nam de ex-wethouder zitting in de gemeenteraad en pakte een verkort re-integratietraject op om weer in het reguliere arbeidsproces terug te keren.

In zijn arbeidzame leven vóór zijn wethouderschap bekleedde Eric van den Broek diverse management- en directiefuncties op gebied van Personeel & Organisatie in het bedrijfsleven. Hij was onder meer 12 jaar werkzaam bij het landelijk opererende schoonmaakbedrijf CSU en begon zijn arbeidsloopbaan een aantal jaren als Manager P&O bij VION, het toenmalige Dumeco.

Van den Broek had als wethouder formeel een aanstelling voor vier dagen in de week, waardoor er ruimte was om naast dat wethouderschap een beperkt aantal adviesklussen in het bedrijfsleven te blijven houden.

Eric van den Broek: ‘Wethouder ben je voor 7 dagen in de week, 24 uur per dag en dat werk deed ik met veel plezier zo’n 50/55 uur in de week, maar door de beperkte parttime factor kon ik ook via een aantal adviesklussen mijn netwerk in het bedrijfsleven en mijn P&O-kennis in stand houden. Dat wordt nu uitbetaald in het snel afstand kunnen doen van mijn wachtgeld.’

Van den Broek zal in beginsel voor bepaalde tijd aan het werk verbonden blijven, maar kan voor nu volledig afstand doen van zijn wachtgelduitkering.

Hij gaat binnen Profi-Sec de functie van Manager Human Resource bekleden, waarbij hij aansturing geeft aan een afdeling HR en een afdeling Recruitment. Profi-Sec is met een jaaromzet van 21 miljoen Euro het vierde beveiligingsbedrijf van Nederland op gebied van Particuliere Beveiliging en het tweede bedrijf op gebied van Evenementbeveiliging. Tot het klantenbestand behoren onder meer de Europese Rechtbank, verschillende GGD’s, de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam, grote festivals als Awakenings, de Grand Prix in Zandvoort, betaald voetbalclubs zoals PSV en FC Utrecht, de KNVB en de organisatie van het EK voetbal in Amsterdam.

Reactie toevoegen

U bent hier