h

Boegbeeld Willem van Meurs overleden

4 augustus 2021

Boegbeeld Willem van Meurs overleden

Foto: SP

Tot ons grote verdriet is afgelopen vrijdag het onbetwiste boegbeeld en mede-oprichter van de SP in Boxtel, Willem van Meurs overleden. Het is onbeschrijfelijk hoeveel hij veel voor gewone mensen in Boxtel, de SP en de Boxtelse politiek heeft betekend. Hij heeft samen met Frits Manders in 1977 de SP afdeling Boxtel opgericht en zat vanaf 1982 maar liefst 24 jaar voor de SP in de Gemeenteraad. In 2006 leidde dat tot het wethouderschap, een functie die hij om gezondheidsredenen slechts kort kon bekleden.

Maar belangrijker nog: hij was voortdurend in de buurt en op de straat voor en met mensen actief. We konden als afdeling altijd een beroep op hem doen en op hem terugvallen. Tot op het laatste moment was Willem voor de SP actief; de laatste jaren steeds meer op de achtergrond, maar altijd vol vuur en steevast op de straat, tussen de mensen.

We zijn Willem onnoemelijk dankbaar voor wat hij allemaal voor Boxtel en de SP in Boxtel heeft betekend. Wij zullen ons als afdeling in de geest van Willem onverminderd tussen de mensen blijven inzetten voor een rechtvaardige samenleving. Willem zou niet anders gewild hebben.

We wensen Ria, Noortje, Bart en de kleinkinderen heel veel kracht en sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Reactie toevoegen

U bent hier