h

SP Boxtel op demonstratie tegen de oorlog in Den Haag

14 maart 2022

SP Boxtel op demonstratie tegen de oorlog in Den Haag

Foto: SP

De SP afdeling Boxtel was zaterdag 5 maart met enkele leden en sympathisanten aanwezig op een demonstratie georganiseerd door de SP en Partij voor de Dieren. Deze demonstratie -die gelijktijdig met verschillende andere initiatieven werd georganiseerd- trok die zaterdag ruim 2000 mensen. Naast sprekers was er Oekraïense volksmuziek. Na de demonstratie maakten de deelnemers een groot vredesteken op het Malieveld, om de oproep ‘Stop de Oorlog’ kracht bij te zetten.

Naast SP-leider Lilian Marijnissen spraken ook Esther Ouwehand van Partij voor de Dieren en waren er sprekers van Oekraïense en Russische afkomst, diverse vredesorganisaties, PvdA België en SP Jongeren.

SP-leider Lilian Marijnissen: ‘De brute aanval van Poetin op Oekraïne is afschuwelijk. Het is nooit de politieke elite die geraakt wordt door de oorlog waar zij toe besluiten, maar altijd de mensen. We moeten deze oorlog stoppen en al onze inzet moet daarop gericht zijn. Een oorlog eindigt aan de onderhandelingstafel en niet met nog meer geweld.’

Reactie toevoegen

U bent hier