h

‘Stop de oorlog!’, kom 5 maart in actie tegen de oorlog in Oekraïne

4 maart 2022

‘Stop de oorlog!’, kom 5 maart in actie tegen de oorlog in Oekraïne

Foto: SP

De SP roept leden en niet-leden op om zaterdag 5 maart naar Den Haag te gaan om te demonstreren tegen de oorlog in Oekraïne. De afdeling Boxtel ondersteunt dit landelijk initiatief door alle leden die meedoen het treinkaartje te vergoeden.

Meer informatie staat hieronder en kun je vinden op deze link: https://doemee.sp.nl/stopdeoorlog?ref=spnl.

‘We hopen dat veel mensen naar Den Haag komen om het geluid van vrede te laten horen’, aldus voorzitter Frans Sannen van de Boxtelse SP-afdeling. Ook niet-leden worden uiteraard opgeroepen om zaterdag mee te gaan demonstreren.

Stop de oorlog!!
Oorlog is afschuwelijk. Vooral omdat zelden de politieke elite erdoor geraakt wordt, maar altijd de gewone mensen in het land. Zij lijden onder de agressie en het geweld van hun machthebbers. Het is verschrikkelijk dat er nu weer een oorlog is in Europa, omdat Rusland een ongekend brutale aanval op Oekraïne doet. Poetin kiest eenzijdig voor een militaire aanval, een grove schending van het internationaal recht. De berichten over slachtoffers en vluchtelingen nemen toe.

De inzet moet nu gericht zijn op de-escalatie en een wapenstilstand. De zogenaamde Minsk akkoorden, die een diplomatieke oplossing bevatten voor dit conflict, zouden van beide kanten uitgevoerd moeten worden. Door effectieve sancties moet Poetin aangepakt worden, inclusief de superrijke kliek om hem heen. We moeten werk maken van een politieke oplossing.

Wij zeggen daarom: Stop de oorlog!
Kom ook in actie. Op zaterdag 5 maart om 13:00 uur in Den Haag. De stad van vrede en recht.

Reactie toevoegen

U bent hier