h

SP stelt beslotenheid vergadering over sociaal domein aan de kaak

11 april 2022

SP stelt beslotenheid vergadering over sociaal domein aan de kaak

De SP-fractie heeft ambtelijke vragen gesteld over de besloten vergadering die dinsdag 5 april heeft plaatsgevonden over het Sociaal Domein. Het betrof een informatieve avond over de voortgang in het Sociaal Domein. De SP vraagt zich af waarom daar beslotenheid over opgelegd is.

Fractievoorzitter Eric van den Broek over de vragen: ‘We hebben een aantal ambtelijke vragen over de reden van de beslotenheid. Op die avond werd de Gemeenteraad geïnformeerd over zaken als de werkwijze van Bureau Wegwijs, de manier waarop de intake van aanvragen verloopt, de financieringstechniek, wijze van inkopen en een aantal ontwikkelingen. Toen we de uitnodiging lazen verbaasde we ons over de beslotenheid die was opgelegd. De aard van deze bijeenkomst was er helemaal niet naar om dat in beslotenheid te doen.’

De fractievoorzitter klom in de pen en stelde deze week een aantal vragen. De SP wil weten met welke reden en gevoeligheid de beslotenheid is opgelegd. Met de beantwoording van de vragen in de hand zal de SP-fractie de gang van zaken aanhangig maken in het zogenaamde Presidium, het overleg van fractievoorzitters die gaat over de wijze van vergaderen van de Gemeenteraad.

De SP is principieel tegen besloten vergaderen en vindt dat dit alleen bij zeer hoge uitzondering zou kunnen worden besloten.

 

Reactie toevoegen

U bent hier