h

Woonstichting JOOST belooft aanpak vochtproblematiek in gesprek SP

5 juli 2022

Woonstichting JOOST belooft aanpak vochtproblematiek in gesprek SP

Foto: SP

SP-raadsleden Rinze van der Veen en Eric van den Broek hadden maandag een gesprek met het management van JOOST over de vochtproblemen die de SP eerder na buurtonderzoek heeft aangekaart. In diverse Boxtelse straten blijken huurders last van vochtproblemen te hebben. In een gesprek met de SP-fractie erkende JOOST de problemen en gaf aan reeds actie te hebben ondernomen in het oplossen van de klachten.

Op basis van geluiden uit de Van Hugenpothstraat startte de SP enige tijd geleden een buurtonderzoek naar vochtproblematiek. Al snel breidde de actie zich uit naar andere straten in Boxtel. De SP klom in de pen naar verhuurder JOOST, de Huurders Belangen Vereniging en de Gemeente en de partij organiseerde een Meldpunt voor huurders.

Structurele aanpak problemen
Naar aanleiding van de actie heeft JOOST een aantal zaken beloofd:

  • De communicatie over klachten en het melden van gebrekkigheden, reparaties e.d. gaat per direct sterk verbeteren en er komen extra publicaties;
  • JOOST geeft aan dat huurders zelf ook veel aan de vochtproblematiek kunnen doen, door de woningen beter te ventileren;
  • Alle door de SP genoemde voorbeelden worden serieus onderzocht en opgelost;
  • Structurele problemen worden structureel opgelost.

Prestatie-afspraken

Fractievoorzitter Eric van den Broek is gematigd positief over het gesprek: ‘Het is natuurlijk goed dat JOOST alle individuele voorbeelden uit onze inventarisatie op gaat pakken, maar het gaat ons vooral ook om het oppakken van de structurele problemen. Dat kan bijvoorbeeld door het onderhoud en de isolatie van woningen, ook de oudere huurwoningen, nog veel concreter te benoemen in de prestatie-afspraken met de Gemeente. En datzelfde geldt voor het oppakken en afhandelen van klachten.

SP blijft kritisch

Raadslid Rinze van der Veen vult aan: ‘We blijven de ontwikkelingen kritisch volgen en gaan erop toezien dat JOOST haar afspraken nakomt. Allereerst door de mensen die mee hebben gedaan in onze inventarisatie, te vragen of hun klachten naar behoren zijn opgepakt.

Reactie toevoegen

U bent hier