h

SP fractie overhandigt rapport buurtenquête Munsel/In Goede Aarde aan college

9 mei 2023

SP fractie overhandigt rapport buurtenquête Munsel/In Goede Aarde aan college

Foto: SP

Eerder vanavond heeft onze SP fractie het eindrapport van de buurtenquête Munsel/In Goede Aarde aangeboden aan het college. 

Deze enquête is eind 2022 gehouden en was een van de laatste speerpunten waar Eric van den Broek zich voor heeft ingespannen. Zijn plotselinge overlijden zorgde ervoor dat het uitwerken van de enquête  moeizaam ging en langer duurde als gedacht, maar zoals Eric ons altijd geleerd heeft: `Goed werk heeft tijd nodig, en zoiets belangrijks als burgerparticipatie kan je niet haasten.`

Zaken die uit de enquête naar voren komen, richten zich vooral op de de inrichting en het onderhoud van de openbare ruimte. Bewoners maken zich zorgen over het verkeer, parkeervoorzieningen en de openbare groenvoorzieningen, en vooral het evenwicht hiertussen. Een in de wijk opgerichte initiatiefgroep van bewoners, buigt zich momenteel over deze en andere wijk-aangelegen zaken, en wij kijken zeer uit naar hun bevindingen.

Andere dingen die in de enquête regelmatig genoemd worden, zijn zaken die we vaker horen in andere delen van Boxtel. Denk dan aan de toenemende armoede onder Boxtelaren, de moeite die veel jonge mensen, vooral jonge gezinnen, hebben om een betaalbare woning te vinden, en ook in deze wijken hebben bewoners steeds minder vertrouwen in de politiek en het openbaar bestuur. Als SP-fractie en -Afdeling nemen wij deze zorgen natuurlijk zeer ten harte.

Hieronder kunt u het rapport downloaden en bekijken.

Reactie toevoegen

U bent hier