h

Van Beekstraat: College B&W reageert op oproep SP-fractie

15 januari 2007

Van Beekstraat: College B&W reageert op oproep SP-fractie

Recentelijk hebben wij vanuit onze fractie ook bij de Gemeente aan de bel getrokken, omdat wij vrezen dat de Gemeente onderdeel gaat worden van het conflict. In de Van Beekstraat staan immers herinrichtingswerkzaamheden vanuit de Gemeente op stapel.

Wij hebben de Gemeente daarom opgeroepen om in gesprek te gaan met St. Joseph en een appèl te doen op St. Joseph, om haar verantwoordelijkheid te nemen en er op een fatsoenlijke manier uit te komen met bewoners (zonder daar een langlopende juridische kwestie in te laten ontstaan).

Inmiddels heeft de gemeente gereageerd op onze oproep. Het College onderschrijft de vrees die wij hebben en geeft aan dat de woonstichting haar verantwoordelijkheid moet nemen om het probleem op te lossen en heeft als consequentie alle geplande werkzaamheden opgeschort tot het conflict opgelost is.

Dat vinden wij als SP-fractie uiteraard een prima zaak en wij hopen dat dit zal leiden tot een wat coulanter opstelling van St. Joseph naar bewoners. Het zijn reële schades en de kosten van de herstelwerkzaamheden lopen op tot bedragen van maximaal rond de € 12.000. Dat zijn bedragen waar St. Joseph volgens ons niet moeilijk over moet doen. De kosten voor juridische procedures kunnen voor bewoners en St. Joseph immers ook al in behoorlijke bedragen lopen. Wij gaan ervan uit dat St. Joseph nu haar verantwoordelijkheid zal nemen.

Eric van den Broek,
fractievoorzitter SP

Van Beekstraat: SP-fractie roept College B&W op tot actie

U bent hier