h

Vervanging noodzakelijk van zieke bomen Van Beekstraat/Ridder

12 juli 2007

Vervanging noodzakelijk van zieke bomen Van Beekstraat/Ridder

Onderzoek heeft uitgewezen dat de bomen in de Van Beekstraat/Ridder zodanig zijn aangetast door een parasiet, de honingzwam, dat ze niet meer te redden zijn.

Het college van B&W heeft besloten tot kappen van de negen acacia’s en ze te vervangen door zes grote bomen. Aan de kant van Ridder zullen haagjes geplant worden. De bewoners zullen betrokken worden in de keuze van de nieuwe bomen. De vervanging van de bomen biedt volgens SP-wethouder Ger Wouters de mogelijkheid om de straat anders in te richten en16 extra parkeerplaatsen te realiseren. Daarmee komt hij tegemoet aan de wensen van bewoners en hoeft een overloopparkeerplek aan de Van Randerodestraat niet aangelegd te worden.

Bomen van Beekstraat

De SP-fractie heeft onlangs vragen gesteld aan het college over een aantal zaken in de Van Beekstraat, waaronder de bomen en de parkeerproblemen. Buurtbewoners Ad Moonen is zeer tevreden over deze maatregelen: “Wij hebben gevraagd om een herinrichting van de straat als mocht blijken dat de bomen vervangen zouden moeten worden. Daaraan is gehoor gegeven. Met name de extra parkeerplaatsen zijn voor de bewoners aantrekkelijk. Eindelijk is er geluisterd naar de bewoners en zijn we serieus genomen.”

Weblog Ger Wouters: Hongingzwam tast bomen Van Beekstraat aan
SP wil duidelijkheid voor de Van Beekstraat

U bent hier