h

Pleidooi voor inhaalslag sociale huurwoningen

15 augustus 2007

Pleidooi voor inhaalslag sociale huurwoningen

De Boxtelse SP-fractie heeft gisteren in de Commissie Ruimtelijke Zaken een pleidooi gehouden voor meer betaalbare huur- en koopwoningen voor senioren en starters en een inhaalslag voor sociale huurwoningen.

Aanleiding was de meerjarenplanning woningbouw 2007-2015. SP-fractievoorzitter Eric van den Broek gaf aan dat er in kwantitatieve zin voldoende gebouwd wordt, maar dat het probleem met name zit in kwalitatieve zin. Namelijk welke woningen worden gerealiseerd voor welke doelgroepen.

Eric van den Broek in de Commissie Ruimtelijke Zaken: ‘De meerjarenplanning laat nog eens duidelijk zien dat er niet gebouwd is naar behoefte, zoals die vastgesteld is in het beleidsplan Wonen 2004-2008. Namelijk: 782 koop en 193 huur, en dat wil zeggen 80% koop, 20% huur.

Dat moet radicaal anders om de situatie enigszins recht te trekken, dat is ook een belangrijke doelstelling in het beleidsprogramma 2006-2010.

Er moeten veel meer betaalbare huur- en koopwoningen komen voor starters en senioren en met name het bouwen van betaalbare huurwoningen dient prioriteit te krijgen. Daar moet volgens ons nu eindelijk eens flink werk van gemaakt worden. En het lijkt ons dat we het College daar op mogen aanspreken.’

De SP-fractie heeft aangekondigd de woningbouwrealisatie kritisch te zullen blijven volgen.

SP achter plannen voor meer sociale woningbouw

U bent hier