h

SP mag folderen, excuses College

4 september 2007

SP mag folderen, excuses College

Vorige week werden vrijwilligers van de SP weggezonden van de weekmarkt, toen ze daar aan het folderen waren. Ook op de Zwaanse Brug was het volgens de dienstdoende ambtenaar verboden om te folderen. De SP trok meteen bij het College van B&W aan de bel.

In de reactie stelt het College dat te voet folderen zowel op de weekmarkt als op de Zwaanse Brug in principe mag. Wel verwijst het College naar een 'ongeschreven gedragsregel' dat politieke partijen met elkaar hebben afgesproken om op de weekmarkt niet te folderen.

'Onzin', zo reageert fractievoorzitter Eric van den Broek. 'In de bijna 10 jaar dat ik nu in de Gemeenteraad zit heb ik nog nooit van zo'n gedragsregel gehoord. We folderen regelmatig op straat, ook op de weekmarkt, en zijn daar nog nooit op aangesproken. Dat je een vergunning aan dient te vragen voor een stand kan ik uiteraard begrijpen, maar dat hebben we ook altijd netjes gedaan. Dan vind ik het overigens nog niet zo dat dat voor een mobiele stand zou gelden, zoals de Tomatometer die we in het verleden regelmatig gebruikte.'

De SP-fractievoorzitter is van zins om de brief van het College van B&W te bespreken in het bestuur van de Boxtelse SP-afdeling. Daar zal worden besloten of en hoe de SP op de brief gaat reageren.

Antwoord en excuses B&W over flyeren op de weekmarkt

SP mag niet folderen op weekmarkt

U bent hier