h

Fakkeloptocht op vrijdag 2 november

26 oktober 2007

Fakkeloptocht op vrijdag 2 november

Fakkeloptocht 2 November

Op vrijdag 2 november zal er in Boxtel een fakkeloptocht gehouden worden in verband met de naderende beslissing in de Tweede Kamer om wel of niet in Afghanistan te blijven met een militaire missie. Deze fakkeloptocht is of wordt op meerdere plaatsen in Nederland gehouden zodat de wil van de bevolking gehoord wordt: Geen verlenging missie Uruzgan!

De missie maakt sinds augustus 2006 deel uit van het NAVO-plan voor Zuid Afghanistan en was vanaf het begin omstreden. De Tweede Kamer stelde begin 2006 voorwaarden op waaronder de missie zou plaatsvinden. Deze voorwaarden staan onder druk of worden niet gehaald (o.a. het belang van wederopbouw). De Boxtelse SP onderschrijft het standpunt dat het van belang is om de Afghaanse bevolking te ondersteunen maar vindt dat de gekozen militaire weg heilloos en contraproductief is. Daarom roept de SP iedereen op om een licht in de duisternis te ontsteken en te laten zien dat het huidige beleid niet gedeeld wordt door een meerderheid van de bevolking. Volgens opiniepeilingen is 2/3e van de bevolking tegen een verlenging van de missie.

De fakkeloptocht vangt aan om 19.30 uur op de Markt voor het gemeentehuis en zal duren tot circa 20.15 uur. Onderweg wordt twee maal gestopt om te luisteren naar de woorden van wethouder Ger Wouters en dichter Justus van Laake. Fakkels worden ter plaatste uitgedeeld.

Meer informatie: wvdstaak@sp.nl

Uruzgan-kranten vinden gretig aftrek bij Zwaanse Brug
Boxtelse actie tegen verlenging missie Uruzgan

U bent hier