h

Voedselbank onder dak

28 november 2007

Voedselbank onder dak

Dinsdag is bekend geworden dat de Voedselbank een nieuw onderdak heeft: in een deel van de kiosk bij winkelcentrum Oosterhof. De SP-fractie die in de Gemeenteraad gepleit heeft voor een oplossing, is blij met het genomen besluit.

Het nieuws werd dinsdagmiddag bekend gemaakt door SP-wethouder Ger Wouters.

Wouters daarover op zijn weblog: 'Het bestuur en de vrijwilligers van de Voedselbank kunnen zich nu dus gaan richten op het regelen van de details, het maken van afspraken met de medehuurder en met de aanstaande verhuizing naar de nieuwe lokatie.'

De Boxtelse SP-fractie maakte zich onder meer tijdens de afgelopen begrotingsbehandeling ook al hard voor adequate huisvesting. Fractievoorzitter Eric van den Broek daarover: 'Eigenlijk te gek voor woorden dat in een welvarend land voedselbanken nodig zijn. Maar gelukkig is nu voor Boxtel een oplossing in de huisvestingsproblemen van de Voedselbank gevonden, want het is op dit moment wel een heel belangrijke voorziening voor mensen die het niet breed hebben.'

Weblog Ger Wouters: Voedselbank onder dak.
Boxtelse bedrijfsleven betrekken bij huisvesting voedselbank.

U bent hier