h

SP pleit voor zorgvuldige invoering WMO

26 januari 2008

SP pleit voor zorgvuldige invoering WMO

De Boxtelse SP-fractie heeft in de laatste raadsvergadering aangedrongen op meer zorgvuldigheid in de invoering van de WMO. Aanleiding was de onrust die is ontstaan naar aanleiding van het laat toezenden van de beschikkingen naar aanleiding van de herindicering voor de huishoudelijke hulp.

De beschikkingen voor de herindicering huishoudelijke hulp zijn pas begin december verstuurd, waardoor clienten pas laat over de nieuwe situatie werden geinformeerd. Clienten die minder uren toegewezen hebben gekregen, hadden daardoor richting 1 januari 2008 geen gewenningsperiode om te wennen aan de nieuwe situatie. Mede op voorstel van de SP is de gewenningsperiode inmiddels verruimd naar 18 mei 2008.

SP-wethouder Ger Wouters erkende in het raadsdebat dat er naar aanleiding van de herindicering huishoudelijke hulp fouten zijn gemaakt. 'De WMO is voor ons ook een nieuwe tak van sport. Uiteindelijk konden we de nieuwe beschikkingen pas versturen na de WMO-evaluatie in december 2007. Wij beseffen dat er daardoor weinig ruimte was om te wennen aan de nieuwe situatie, waardoor we een gewenningsperiode tot 18 mei hebben ingesteld', aldus Ger Wouters.

Ook betreurde de wethouder dat er in een verstuurde informatiebrief storende foutjes waren geslopen. Fractievoorzitter Eric van den Broek betitelde dat als 'zeer slordig': 'Bij een zaak waar al enige emotie aan de orde is dient nu juist bij uitgaande correspondentie de nodige zorgvuldigheid te worden betrokken. Het is wel zeer slordig dat dit hier nu niet is gebeurd. Die brieven hadden juist dubbel gecontroleerd dienen te worden.'

Een meerderheid van de Boxtelse Gemeenteraad stemde in met de wijze waarop is gereageerd op de korte invoeringstermijn van de huishoudelijke hulp en oordeelde dat er met de verlenging van de gewenningsperiode adequate afspraken zijn gemaakt.

Antwoord College van B&W op SP-vragen herindicatie.

U bent hier