h

Actie SP Van Beekstraat leidt tot hogere schadevergoedingen

10 maart 2008

Actie SP Van Beekstraat leidt tot hogere schadevergoedingen

De actie met bewoners uit de Van Beekstraat die last hadden van bouwschade aan hun huizen, heeft geleid tot fors hogere schadevergoedingen. Na lang getouwtrek tussen bewoners en St. Joseph, hebben bewoners individueel hogere vergoedingen bedongen. De SP heeft naar aanleiding van de actie wel bij St. Joseph en de Gemeente aan de bel getrokken om soortgelijke problemen naar de toekomst toe te vermijden.

Al vanaf medio 2006 trok de SP samen met bewoners op voor redelijke vergoedingen voor de geleden schades aan hun huizen. Oorzaak van de bouwschades in de Van Beekstraat waren de bouwwerkzaamheden aan het complex De Ridder, dat deel uitmaakt van het bouwproject De Heerenwaerde.

Door heiwerkzaamheden en af- en aanrijdend bouwverkeer hadden de huizen te maken met scheren in muren en plafonds en afvallende verf en kalk. St. Joseph erkende uiteindelijk schuld, waarna een langslepende discussie over de schadevergoedingen ontstond.

SP-fractievoorzitter Eric van den Broek kaartte de zaak diverse malen bij St. Joseph en de Gemeente aan: 'Deze kwestie heeft natuurlijk veel te lang geduurd. Als je de schadevergoedingen van bewoners afzet tegen het miljoenenverslindende project De Heerenwaerde, dan had St. Joseph natuurlijk in alle redelijkheid een oplossing kunnen vinden. Nu heeft de woonstichting gekozen voor een formele opstelling, maar bewoners hadden liever gezien dat St. Joseph haar morele verantwoordelijkheid had genomen en tot schappelijke afspraken was gekomen. Nu heeft deze kwestie al met al veel te lang geduurd.'

De SP zet zich nu in om soortgelijke problemen naar de toekomst te voorkomen. Bijvoorbeeld in Selissenwal zullen St. Joseph en de Gemeente nog een aantal grootschalige sloop- en bouwwerkzaamheden gaan organiseren. Fractievoorzitter Eric van den Broek heeft daarom bij zowel het College van B&W als woonstichting St. Joseph aan de bel getrokken, om duidelijke afspraken te maken met bewoners die wonen nabij sloop- en bouwprojecten.

Brief aan College van B&W betreft bouwschades.
Brief aan Woonstichting St. Joseph betreft bouwschades.

SP wil duidelijkheid voor de Van Beekstraat.

U bent hier