h

Lpg half juni van Boxtels spoor

26 mei 2008

Lpg half juni van Boxtels spoor

Half juni wordt de spoorroute door Brabant verlost van de gevaarlijke lpg-transporten. Shell en BP verplaatsen per 15 juni hun transporten naar Duitsland naar de veiligere Betuweroute. Dat heeft minister Eurlings (Verkeer) aan de Tweede Kamer meegedeeld. Gemeenten en provinciebestuurders uit Brabant, Limburg en Zuid-Holland hebben hier al langer voor gepleit. De SP is verheugd dat er weer minder gevaarlijke treintransporten door Boxtel denderen.

Eerder al werd bekend dat de gevaarlijke ammoniaktransporten tussen Geleen en IJmuiden volgend jaar beëindigd worden. De SP heeft jarenlang aktie gevoerd tegen de gevaarlijke treintransporten van chloor, ammoniak en lpg door dichtbevolkte gebieden. In 2006 is al een eind gekomen aan de chloortransporten en dat gaat nu dus ook gebeuren met de lpg- en ammoniaktransporten.

Ook in Boxtel voerde de SP aktie tegen de gevaarlijke transporten per spoor. SP-fractievoorzitter Eric van den Broek toonde zich verheugd met de nieuwe ontwikkelingen: 'Dat de lpg-transporten al half juni verplaatst worden naar de Betuwelijn is echt heel goed nieuws, met name voor de mensen die dicht bij het spoor wonen. Met het verdwijnen van de gevaarlijke transporten van lpg en ammoniak wordt de spoorroute door Boxtel een stuk veiliger. Zo zie je maar dat gezamenlijk aktie voeren wel degelijk resultaat kan opleveren.'

 Rood sein voor de ammoniak-trein
Aktie in 2004: Rood Sein voor de Ammoniaktrein

Vervoer lpg niet meer over Brabants spoor.
Rood sein voor de ammoniaktrein.

U bent hier