h

SP-enquête in St. Sebastiaanstraat en St. Barbarastraat

9 juni 2008

SP-enquête in St. Sebastiaanstraat en St. Barbarastraat

De SP heeft onlangs een enquête gehouden onder bewoners van de St. Sebastiaan- en St. Barbarastraat op Selissenwal. Er werden vragen gesteld over de nieuwe inrichting van het gebied achter de woningen en over het verbeteren van het woon- en leefklimaat in de straten. In totaal hebben 25 bewoners een enquêteformulier ingevuld, dat is een respons van 40%. De resultaten zullen overhandigd worden aan wijkwethouder Ger Wouters (SP).

Gebied achter de woningen
Gebied achter de selissenwal
Aan de bewoners die op de even nummers wonen is gevraagd wat ze wensen in het gebied tussen hun achtertuinen en de nieuwbouwwoningen aan de Baanderherenweg. Van de 34 even nummers zijn 18 formulieren ingeleverd, een respons van 53%.

Het merendeel van de bewoners wil een goed verlichte brandgang met een goede afscherming (schutting, heg of muur). De brandgang dient zowel van de linker- als de rechterkant bereikbaar te zijn. Veel bewoners willen in het nieuwe gebied graag een speelplek voor de kinderen, daar is in de buurt veel behoefte aan. Tevens wordt gepleit voor een groene invulling van het gebied: tuin, grasveld, bomen, plantsoen). Een aantal bewoners willen geen hoogbouw meer. Zij hebben jarenlang tegen flats aangekeken en pleiten nu voor laagbouw.

Verbetering straat
Straat verbetering
Aan bewoners van de even en oneven nummers is om suggesties gevraagd om het woon- en leefklimaat van de beide straten te verbeteren.

De wens voor meer parkeerplaatsen wordt door veel bewoners genoemd. Een aantal bewoners zeggen zich te ergeren aan het parkeren van auto’s op de stoep. Enkele bewoners willen verkeersdrempels in de St. Catharinastraat, omdat daar te hard gereden wordt. Ook wordt gepleit voor een 30 km zone in de straten. Enkele bewoners ergeren zich aan het rijgedrag van sommige automobilisten die tegen het eenrichtingsverkeer in van de St. Catharinastraat naar de St. Sebastiaanstraat rijden.

Ook hier een pleidooi van meerdere bewoners voor meer speelgelegenheid voor de kinderen. Ook wil men meer groen en beter onderhoud van gemeentelijke tuintjes/plantsoenen. Verder wijzen enkele bewoners op het zwerfafval in de tuintjes en plantsoenen. Afvalbakken worden node gemist. Een paar bewoners stellen dat er te veel ‘nationaliteiten’ in de straten wonen en dat meer spreiding gewenst is. Een aantal bewoners zeggen tevreden te zijn en geen wensen te hebben.

Rapport enquête St. Barbarastraat & St. Sebastiaanstraat.

SP: het zijn de mensen die Selissenwal maken.

U bent hier