h

SP neemt geen genoegen met antwoord TNT

14 juli 2008

SP neemt geen genoegen met antwoord TNT

De Boxtelse SP-fractie neemt geen genoegen met het antwoord dat TNT heeft gegeven op de brandbrief van de SP, over het verdwijnen van brievenbussen uit Boxtelse wijken. In haar reactie vraagt de SP klip en klaar om duidelijke informatie over waar nu wel en waar nu geen brievenbussen zijn verdwenen of verplaatst.

SP-raadslid Eric van den Broek reageert kritisch op het antwoord van TNT: 'U stelt dat er in Boxtel 3 brievenbussen zijn verdwenen. Toevalligerwijs zou het hierbij gaan om de 3 brievenbussen die wij in het schrijven van 20 juni genoemd hebben, namelijk die in de Meierijstraat, Beneluxlaan en Vaandelstraat. Ons heeft echter inmiddels informatie bereikt dat op nog meer plaatsen brievenbussen zijn verdwenen, bijvoorbeeld in de Van Randerodestraat en de Molenstraat. Wellicht dat deze in het kader van de door u genoemde uitgangspunten niet zijn verdwenen, maar zijn verplaatst. Dat zijn echter niet de berichten die wij van bewoners terughoren.'

De SP vermoedt dat de ontwikkelen voortkomen uit algemene bezuinigingen die TNT stelselmatig aan het invoeren is. 'Wij kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat het verdwijnen van de brievenbussen samenhangen met bezuinigingen binnen uw organisatie. De ontwikkelingen liggen dan ook helemaal in lijn met eerdere bezuinigingen, zoals het verdwijnen van een volwaardig postkantoor in Boxtel en de moeizame discussies over de arbeidsvoorwaarden van postbodes', aldus Eric van den Broek.

De SP vraagt TNT in haar reactie om duidelijk aan te geven waar nu wel en waar nu geen Boxtelse brievenbussen zijn verdwenen of verplaatst.

Brief aan TNT betreft reactie verdwijnen brievenbussen.

Boxtelse SP-fractie in actie tegen verdwijnen brievenbussen.

U bent hier