h

Motie SP aanpak Boxtelse laaggeletterdheid unaniem aangenomen

10 september 2008

Motie SP aanpak Boxtelse laaggeletterdheid unaniem aangenomen

Gisteren is in de raadsvergadering de motie waarin de SP-fractie pleit voor een brede aanpak tegen ongeletterdheid, unaniem door de Gemeenteraad aangenomen. Hierdoor zal er nu een brede aanpak in Boxtel komen, waar zowel werkgevers als maatschappelijke organisaties bij betrokken zullen worden.

De SP-fractie kreeg vanuit alle raadsfracties bijval in haar pleidooi. 'Lezen, schrijven en rekenen zijn de belangrijkste vaardigheden, die mensen moeten hebben om op een volwaardige manier mee te kunnen doen in de samenleving', aldus fractievoorzitter Eric van den Broek in het raadsdebat.

Alle andere fracties waren het met hem eens. De SP-fractie deed een aantal voorstellen om het project te dekken en ook andere raadsfracties gaven aan in de aankomende begrotingsbehandeling met dekkingsvoorstellen te zullen komen.

Wethouder Van Aert gaf in zijn reactie aan het onderwerp meteen op te zullen pakken. Hij gaat contact opnemen met de Stichting Lezen en Schrijven en het onderwerp bespreken in het lokaal werkgeversplatform.

Eric van den Broek was na afloop van de vergadering opgetogen over de reacties: 'We zijn heel blij dat deze motie unaniem aangenomen is. Natuurlijk moet bezien worden welke financiele middelen aangewend kunnen worden, maar nu wordt er wel al direct de handen uit de mouwen gestoken om te komen tot een concrete aanpak. Geen oeverloze discussies of vuistdikke beleidsnotities, maar garen op de klos. Vaak stranden goedbedoelde initiatieven, maar over dit onderwerp is nu unanieme overeenstemming in de Gemeenteraad.'

De SP stelde in de raadsvergadering dat de aanpak van laaggeletterdheid een belangrijke bijdrage kan gaan hebben in de onderlinge solidariteit in de Boxtelse samenleving. Fractievoorzitter Eric van den Broek zei daar in zijn tweede termijn het volgende over: 'Denk maar eens aan de samenwerking tussen werkgevers en Boxtelse belangenorganisaties. Het elkaar helpen en aanspreken op deze problematiek, om er gezamenlijk iets beter van te worden. Een gemeenschappelijk thema, waar we als Boxtel echt de schouders onder gaan zetten. Dat kan en zal een grote en positieve impact gaan hebben op de solidariteit in de Boxtelse samenleving.

SP-voorstel aanpak laaggeletterdheid.

U bent hier