h

Sp blij met convenant: zandvliet blijft groen

17 september 2008

Sp blij met convenant: zandvliet blijft groen

Groenvoorzieningen blijven behouden voor de wijk Zandvliet. Dat is één van de gevolgen van een convenant dat gesloten is tussen de belangengroep Zandvliet en de gemeente. De SP feliciteert de bewoners met het behaalde resultaat.

Groene invulling van het gebied

Het gebied Zandvliet maakt onderdeel uit van een nog op te stellen nieuw bestemmingsplan Boxtel-Noord. Dat laat echter op zich wachten en om enige zekerheid te krijgen over de gewenste en toekomstige ruimtelijke ontwikkeling binnen de wijk, is nu een convenant opgesteld. De inhoud van het convenant komt overeen met de wensen van de gemeente, dus beide partijen hebben er voordeel bij.

Enkele belangrijke punten uit het convenant zijn:

  • Het gebied ten zuiden van de lijn Deken Broekmanlaan – De Drossaard wordt onderdeel van de ecologische verbindingszone en ingericht als groengebied.
  • Vanaf de Deken Broekmanlaan tot aan De Drossaard komt een voet- en/of fietspad.
  • Het gebied ten noorden van de lijn Deken Broekmanlaan – De Drossaard, tot aan de straat Corpus, blijft deels speelgebied, deels groenvoorziening.
  • Er komt geen bebouwing in het huidige gebied bekend als ‘de pastorietuin van de Heilig Hartkerk’.
  • Er komt geen bebouwing op de groenstrook aan Schepenen/Corpus en het veld noordelijk daarvan gelegen aan de Van de Voortweg.
  • Er vindt overleg plaats met de belangengroep over de invulling van eventuele aanpassingen van het oeverpad gelegen aan het Smalwater, achter de woningen aan de zuidzijde van de Deken Broekmanlaan.

SP-fractievoorzitter Eric van den Broek is in zijn nopjes met het convenant: ‘In onze enquête in de wijk Breukelen hebben bewoners uit Zandvliet vooral gepleit voor handhaving van groenvoorzieningen en het achterwege laten van nieuwbouw omdat er toch al zo veel woningen in dit kleine gebied staan. Het is mooi dat via dit convenant aan hun wensen wordt voldaan.’

Buurtenquête Breukelen afgesloten.

U bent hier