h

Evaluatie gladheidbestrijding na vragen SP

15 januari 2009

Evaluatie gladheidbestrijding na vragen SP

Mede naar aanleiding van vragen van de SP-fractie is er gisteren in de commissie Bestuurlijke Zaken, gesproken over het strooien in afgelopen twee weken. De SP nam het daarbij vooral op voor de kwetsbare positie van voetgangers, fietsers en mensen die slecht ter been zijn.

Deze week stelde de SP schriftelijke vragen over de gladheidbestrijding en verzocht om behandeling van het onderwerp in de commissievergaderingen deze week. De SP heeft geconstateerd dat een aantal belangrijke ontsluitingswegen in Boxtelse buurten niet zijn meegenomen in strooiroutes van de Gemeente. 'Vooral fietsers en voetgangers waren hiervan de dupe', stelde SP-fractievoorzitter Eric van den Broek in de commissievergadering.

Van den Broek onderbouwde zijn stelling met een aantal concrete voorbeelden en riep vooral op de belangen van fietsers en voetgangers in het vervolg mee te nemen in de gladheidbestrijding: 'Nu wordt er niet gestrooid- ook niet preventief gestrooid -op trottoirs. Wij vinden dat we dat uitgangspunt moeten heroverwegen. Op belangrijke looproutes en op plaatsen waar veel voetgangers komen, zoals zorgcentra, moet meteen aan gladheidbestrijding worden gedaan.'

De meerderheid van de commissieleden was het met de SP eens, waardoor Burgemeester Van Beers toezegde de strooiroutes te zullen actualiseren en de suggesties van de SP over fietsers en voetgangers intern te zullen bespreken. In een korte evaluatie zal de commissie Ruimtelijke Zaken daarover vervolgens worden geïnformeerd.

SP laakt gladheidsbestrijding in Boxtel.

U bent hier