h

Manifest over toekomst Eindhoven Airport

4 februari 2009

Manifest over toekomst Eindhoven Airport

De Belangenvereniging Omwonenden Welschap (BOW), de Brabantse Milieufederatie (BMF), de Socialistische Partij (SP) en GroenLinks (GL) hebben een gezamenlijk standpunt opgesteld over de toekomst van Eindhoven Airport. Dit standpunt is vastgelegd in het manifest "De 10 geboden voor Eindhoven Airport"

De vier organisaties hebben samen een initiatiefgroep gevormd met dezelfde naam als het manifest. Het bestuur van de SP afdeling Boxtel roept geïnteresseerde personen en organisaties uit Boxtel en Oirschot op dit initiatief te ondersteunen door het manifest te ondertekenen op de website www.de10gebodenvoorea.nl.

Het manifest heeft als doel de inspanningen van de initiatiefnemers te coördineren en om brede steun te verkrijgen onder de mensen in de regio. Eindhoven Airport behoort het belang van de regio te dienen, dient niet onbeperkt te groeien , dient rekening te houden met de leefbaarheid van de wijken rond het vliegveld en onder de aanvliegroute, dient op termijn klimaatneutraal te zijn en dient behandelt te worden als een Nutsbedrijf. Omdat te bereiken wil de initiatiefgroep op lokaal, regionaal en landelijk niveau de besluitvorming beïnvloeden.

De initiatiefgroep wil ook gesprekken voeren, net als de bestuurders, met de heer Alders en zal er zich voor inzetten dat mensen die deze actie ondersteunen de gelegenheid krijgen om mee te gaan naar deze gesprekken.

www.de10gebodenvoorea.nl.
Website SP Eindhoven: Dossier Eindhoven Airport.
SP stelt opnieuw vragen over vliegverkeer Eindhoven Airport.

U bent hier