h

SP verheugd over start Filmhuis

9 februari 2009

SP verheugd over start Filmhuis

In de theaterzaal van Podium Boxtel in het Sint Lucasgebouw wordt aanstaande donderdag 12 februari om 20.30 uur het Filmhuis geopend met de film ‘La tourneuse de pages’. Hiermee gaat een grote wens van de SP en veel Boxtelaren in vervulling.

Voorstel SP overgenomen
SP-raadslid Nick Geerlings stelde vorig jaar in een commissievergadering voor om te onderzoeken of in de theaterzaal van Podium Boxtel ook films gedraaid konden worden. Hij kreeg brede politieke steun voor dit initiatief. De gemeenteraad trok jaarlijks 29.000 euro uit om de filmvoorstellingen mogelijk te maken. Ook het bestuur van Podium Boxtel reageerde enthousiast en vond filmliefhebbers Jos Vervoort en Wim van Liempt bereid om het plan verder uit te werken. Onder de naam FilmPodiumBoxtel presenteerden zij onlangs de plannen voor het filmhuis in de theaterzaal van Sint Lucas.

Films zonder pauze en reclame
Aanstaande donderdag is het zo ver en wordt de Franse thriller ‘La tourneuse de pages’ uit 2006 vertoond. Wim van Liempt zal voorafgaand aan elke film een inleiding verzorgen, zodat de film in een breder kader geplaatst kan worden. Na deze film volgt in april nog een film. Het is de bedoeling dat na de zomervakantie een reeks van nog eens negen films vertoond gaat worden. In de zaal is ruimte voor maximaal 75 bezoekers. Via een enquête onder bezoekers willen Vervoort en Van Liempt meer inzicht krijgen in de haalbaarheid van meer filmvoorstellingen in Boxtel. Vanuit het gemeentehuis is al de wens geopperd om elke maand een film te vertonen.

Grote behoefte aan filmvoorstellingen
Uit diverse onderzoeken blijkt dat er onder de bevolking grote behoefte is aan filmvoorstellingen in Boxtel. Dat is niet vreemd als je bedenkt dat er vroeger twee bioscopen in Boxtel waren: Riche en De Ark. De laatste werd 37 jaar gesloten, Riche eerder. Daarna werden incidenteel films vertoond in jongerencentrum Paradox. Halverwege de jaren negentig werd Paradox helaas gesloopt en moesten filmliefhebbers voortaan uitwijken naar elders. Vanaf donderdag kunnen zij weer in Boxtel terecht. Er zullen geen kaskrakers vertoond worden, maar wel breed toegankelijke films. Raadslid Nick Geerlings is in zijn nopjes: ‘Ik hoop dat dit initiatief doorgezet wordt en een maandelijkse traditie zal worden. Ik wens Vervoort en Van Liempt alle succes met hun FilmPodiumBoxtel. Het is een verrijking van het culturele leven van Boxtel.’
De voorstelling start donderdag om 20.30 uur. Kaarten kosten 7 euro en zijn te koop bij boekhandel Elckerlyc, het UITpunt in de bibliotheek of via de website www.podiumboxtel.nl. Ben er snel bij, want op=op.

Podium Boxtel geschikt voor filmvoorstellingen.

U bent hier