h

SP tevreden over laagbouw aan Baanderherenweg

17 maart 2009

SP tevreden over laagbouw aan Baanderherenweg

In het nieuwe bouwplan van Woonstichting Sint Joseph aan de Baanderherenweg is geen plaats meer voor hoogbouw. Daarmee is Sint Joseph tegemoet gekomen aan een aantal omwonenden die in een SP-enquête pleitten voor laagbouw.

Er komt nu een mix van huur- en koopwoningen, waarvan zeven met de mogelijkheid om aan huis een kantoor te vestigen, de zogeheten atelierwoningen, zodat kleinschalige bedrijfjes kunnen ontstaan. Daarnaast komen veertien woningen in de huursector en vijftien koopwoningen. De twee gestripte portiekflats worden compleet gerenoveerd. Hier komen 21 huurappartementen en 14 koopgarant-appartementen. Met betrekking tot de huursector zal de SP er voor pleiten om betaalbare huurwoningen te bouwen, zodat ook de lagere inkomens dat kunnen betalen.

SP-enquête
In de zomer van vorig jaar hield de SP Hulpdienst een enquête onder bewoners van de St. Sebastiaanstraat en St. Barbarastraat. Daar kwam onder meer uit dat een aantal bewoners liever geen hoogbouw meer willen. Zij hebben vele jaren achter tegen de flats van vier hoog aangekeken. Die wens is dus door Sint Joseph gehonoreerd. Ook willen zij een speeltuintje voor de kinderen en een groene invulling van het gebied. Willem van Meurs van de SP Huldienst: ‘Prima dat er naar bewoners geluisterd is en dat er geen hoogbouw komt. De SP zal de verdere invulling van het plan, met name het groen en het speeltuintje, goed in de gaten houden zodat de leefbaarheid vergroot wordt.’

Weblog Ger Wouters: Bouwplan Baanderherenweg aangename verrassing.
SP-enquête in St. Sebastiaanstraat en St. Barbarastraat.

U bent hier