h

Boxtelse maatregelen kredietcrisis moeten gericht worden op kwetsbare groepen

10 april 2009

Boxtelse maatregelen kredietcrisis moeten gericht worden op kwetsbare groepen

Deze week werd in de commissie Bestuurlijke Zaken gediscussieerd over maatregelen die de Gemeente Boxtel zou kunnen nemen, om de gevolgen van de kredietcrisis te verzachten. De Boxtelse SP-fractie pleitte vooral voor aandacht voor kwetsbare groepen, zoals mensen die hun baan kwijt raken en mensen met de lagere inkomens.

‘Mensen met lagere inkomens merken het eerst en het sterkst de negatieve gevolgen van de kredietcrisis', aldus SP-fractievoorzitter Eric van den Broek tijdens het debat.

De SP bracht naar voren dat de Gemeente met name 'concrete projecten' met werkgevers en maatschappelijke organisaties, zoals het armoedeplatform, moeten initiëren. 'Het aanzwengelen van concrete projecten, het oppakken van de gezamenlijke verantwoordelijkheid, daar gaat het om. Wij hebben als fractie bijvoorbeeld het project van het tegengaan van laaggeletterdheid op de agenda gezet. Daar kan het mes aan verschillende kanten snijden. Participeren en meedoen in de samenleving is belangrijk.
Een project als het tegengaan van laaggeletterdheid vergroot de participatie en sociale cohesie. Het vergroot de solidariteit en bedrijvigheid en is daarom een belangrijk thema om de Boxtelse economie een nieuwe impuls te geven. Dit soort projecten moeten dus meegenomen worden in maatregelen die de kredietcrisis moeten terug dringen', aldus SP-fractievoorzitter Eric van den Broek tijdens het debat.

Motie SP aanpak Boxtelse laaggeletterdheid unaniem aangenomen.

U bent hier