h

Lierenbout in Oost krijgt kindvriendelijke verkeersborden

24 april 2009

Lierenbout in Oost krijgt kindvriendelijke verkeersborden

De kinderen in een kinderrijk deel van de Lierenbout kunnen vanaf nu veiliger buiten spelen. Door een gezamenlijke actie met PvdA, Boxtels Belang en de SP, zijn inmiddels verkeersborden geplaatst die bestuurders wijzen op de vele kinderen die in de straat spelen.

Verkeersbord Lierenbout
Ouders van de Lierenbout in de Boxtelse wijk Oost, hebben al tijdenlang bij het Boxtelse gemeentebestuur aan de bel getrokken om hun wijk een beetje kindvriendelijker te maken. Zo wilde bewoners de straat vriendelijker inrichten voor spelende kinderen en verzochten bewoners om een veilige speelplek in de buurt.

Bewoners trokken bij diverse politieke partijen aan de bel en met succes. De partijen SP, PvdA en Boxtels Belang, sloegen de handen ineen en riep het College van B&W op om in actie te komen. Dit heeft inmiddels geleid tot het plaatsen van waarschuwingsborden voor spelende kinderen.

Een buurtbewoner is zeer tevreden met deze eerste actie: 'Dit is positief, nu maar hopen dat het helpt.'

Bewoners willen nu nog aandacht voor hun verzoek om een speelplekje: 'We hebben gezien dat de speeltoestellen bij Hoogheem zijn vernieuwd. Wellicht dat de oude toestellen gebruikt kunnen worden voor het inrichten van een speelplek bij ons in de buurt.'

SP-raadslid Eric van den Broek is tevreden met deze actie vanuit de Gemeente: 'Sommige oplossingen zijn heel simpel. Met het plaatsen van een verkeersbord of verkeersremmende maatregelen, kun je vaak al snel iets concreets doen en laten zien dat je de zorgen van mensen serieus neemt. Ik hoop dat dit ook mogelijk is voor het inrichten van een speelplekje. Dat kan bijvoorbeeld op een grasveldje, dicht in de buurt, aan de Europalaan.'

SP trekt samen met andere fracties bij college aan de bel voor speelvoorzieningen en verkeersmaatregelen.

U bent hier