h

Voorstellen SP honden uitlaat beleid overgenomen

4 mei 2009

Voorstellen SP honden uitlaat beleid overgenomen

De voorstellen van de Boxtelse SP-fractie voor het inrichten van een honden uitlaat beleid, worden door het College van B&W overgenomen. Dit bleek uit een artikel in Brabants Centrum onder de rubriek Commentaar van afgelopen donderdag.

In het artikel is terug te lezen dat het Boxtelse College van B&W plannen heeft gepresenteerd om de overlast van hondenpoep terug te dringen. Het College wil dit doen samen met hondenbezitters. De bedoeling is om aparte plekjes in te richten waar honden kunnen rennen en waar voorzieningen aanwezig zijn om de hondenpoep te kunnen deponeren.

'Een uitstekende zaak', aldus SP-fractievoorzitter Eric van den Broek. 'Hondenpoepoverlast is in buurten één van de grootste irritaties. Het is goed dat er een honden uitlaat beleid komt, waar hondenbezitters bij worden betrokken. Zij weten immers de logische looproutes in buurten. Daarbij is beleid beter te handhaven als er vaste plekken zijn waar honden kunnen rennen. Buiten die plekken moeten honden dan aangelijnd zijn. Daarbij kun je dan ook gericht voorzieningen plaatsen, zodat de poep niet op straat of in het openbare groen terecht komt.'

Plan SP tegen Boxtelse overlast hondenpoep.

U bent hier