h

SP boekt in Boxtel wéér vooruitgang bij Europese verkiezingen

5 juni 2009

SP boekt in Boxtel wéér vooruitgang bij Europese verkiezingen

De SP heeft gisteren bij de Europese verkiezingen in Boxtel wederom vooruitgang geboekt. Daar waar 5 jaar geleden 10,6% van de stemmen naar de SP gingen, was dat nu een percentage van 10,8%.

In totaal stemden 794 Boxtelaren op de SP. In 2004 waren dat nog 883 SP-stemmers, maar toen lag de opkomst 5% hoger. Het opkomstpercentage was gisteren in Boxtel slechts 32%, tegenover 37% in 2004.

Voorzitter Dave van de Ven noemde de uitslag van de SP een prima resultaat: 'De Boxtelse verkiezingsuitslag is een weerspiegeling van de landelijke uitslag, waar de SP ook vooruitgang kent. We zijn ook zeer tevreden over de campagne die we in Boxtel hebben gevoerd. Als enige partij zijn we voortdurend op straat, onder de mensen aanwezig geweest. Dat wordt over het algemeen erg gewaardeerd en dat komt dan ook weer in de stembusuitslag tot uiting. Op deze plaats wil ik alvast alle SP-stemmers bedanken'

De SP zal de SP-stemmers deze week sowieso nog gaan bedanken, via billboards die op de Boxtelse aanplakborden zullen worden geplakt.

SP deelt aan het station sponzen en taalgidsen uit.
Website Gemeente Boxtel: Voorlopige Boxtelse uitslag verkiezingen Europees Parlement.
SP Landelijk: ‘Weer bij het rijtje winnaars’.

U bent hier