h

SP roemt initiatieven Boxtels erfgoed

4 juni 2009

SP roemt initiatieven Boxtels erfgoed

Vorige week vrijdag werd in de Boxtelse gemeenteraad de veelbesproken erfgoednota besproken. De fractie van de SP sprak haar waardering uit over de nota en riep Boxtel op om met deze nota aan de slag te gaan. Als voorbeeld sprakt de SP waardering uit over het initiatief van de Heemkundekring, die de Boxtelse kerkheuvel weer in het beeld van Boxtel terug wil brengen.

SP-fractievoorzitter Eric van den Broek was vol lof over de kansen die de erfgoednota biedt: 'Erfgoednota's zoals deze zijn uniek in Nederland. Daarbij zit er een heel concreet uitvoeringsprogramma aan vast. Het is nu de uitdaging om in Boxtel organisaties, particulieren en Boxtelaren te mobiliseren, om met de erfgoednota aan de slag te gaan.'

Als goede voorbeelden noemde hij het initiatief van de Heemkundekring om de Kerkheuvel nieuw leven in te boren, maar ook het initiatief dat de SP recent nam om Hendrik Verhees terug te brengen in het straatbeeld van de cultuur-historische as.

Wethouder Ger Wouters was blij met de unanieme steun aan de erfgoednota en gaf aan te hopen op vele Boxtelse initiatieven op gebied van deze nota. Initiatieven zoals vanuit de Heemkundekring en de SP passen daar perfect in.

SP wil geschiedenis Hendrik Verhees in straatbeeld cultuurhistorische as.
Erfgoednota uitstekend voor toerisme en recreatie in Boxtel.

U bent hier