h

Tweede onderwijscaroussel aangenomen, voorlopig geen school in Munsel

13 juni 2009

Tweede onderwijscaroussel aangenomen, voorlopig geen school in Munsel

In de laatste raadsvergadering werd gedebatteerd over de zogenaamde tweede onderwijscarrousel, die een grootscheepse verhuis- en verbouwingsoperatie voor schoolgebouwen in Oost inhoudt. Gelijktijdig werd een burgerinitiatief uit wijk Munsel besproken. De initiatiefnemers van dit burgerinitiatief pleiten voor de realisatie van een school in Munsel. In de raadsvergadering is besloten dat de tweede onderwijscarrousel doorgaat en een eventuele realisatie van een wijkschool in Munsel meegenomen wordt in een evaluatie van het schoolhuisvestingsbeleid in 2011. In 2010 zullen de voorbereidingen op die evaluatie getroffen gaan worden.

De SP vindt de realisatie van een wijkschool op dit moment nog een brug te ver. Nog maar twee jaar geleden werd in de Gemeenteraad besloten, om op dat moment geen school in wijk Munsel te stichten, omdat de eerste prioriteit ligt bij het streven naar een gemengde Amaliaschool in wijk Selissenwal. De SP heeft altijd gepleit voor een afspiegeling van de wijk, in de Amaliaschool. Daarbij zou de realisatie van een school in Munsel nù, kunnen leiden tot leegloop van andere scholen. De SP heeft wel gepleit voor het nu al realiseren van ruimte voor ontmoeting in de wijk. Een thema dat door de initiatiefnemers van de school, ook altijd als argument naar voren is gebracht. Het College van B&W heeft toegezegd daar werk van te zullen maken.

De SP heeft er in de Gemeenteraad tevens voor gepleit om de tweede onderwijscarrousel wel door te laten gaan. In de media, in de publieke opinie en binnen de Gemeenteraad, is met name veel gediscussieerd over de positie van De Hobbendonken die in de onderwijscarrousel verhuizen naar De Wilgenbroek. De SP heeft naar voren gebracht dat het vooral belangrijk is dat er nu een besluit zou worden genomen (omdat ook andere scholen recht hebben op duidelijkheid) en dat de eigen identiteit en het onderwijsconcept van De Hobbendonken in de Wilgenbroek behouden moet blijven.

Met die toevoegingen is de SP akkoord gegaan met de tweede onderwijscarrousel.

Opinie-stuk: SP: Voorlopig geen school in In Goede Aarde, Hobbedonken wel naar de Wilgenbroek.

SP stelt in het vragenhalfuurtje vragen over betrekken ouders Hobbendonken.

U bent hier