h

Gemeente neemt SP-voorstel hondenuitlaatbeleid over

26 augustus 2009

Gemeente neemt SP-voorstel hondenuitlaatbeleid over

De gemeente gaat één van de grootste ergernissen van Boxtelse burgers, namelijk overlast van hondenpoep, gericht aanpakken. De concrete aanpak komt grotendeels overeen met het voorstel dat de SP-fractie eerder dit jaar deed en dat uitgaat van een wijkgerichte aanpak met inbreng van de hondenbezitters zelf.

Hondenbezitters en wijkorganen denken mee
In overleg met vertegenwoordigers van wijkorganen, een hondentrimclub en bezoekers van een inloopavond heeft de gemeente nu een beleidsplan opgesteld. Daarop kunnen mensen 4 weken lang reageren aleer het in de gemeenteraad aan de orde komt. In de begroting van het volgende jaar is alvast 35.000 euro uitgetrokken voor dit nieuwe hondenuitlaatbeleid.

Maatregelen om overlast tegen te gaan
De gemeente gaat meer hondentoiletten bouwen in de wijken en er komen ook meer depodogs waar de uitwerpselen in gedaan kunnen worden. Hondenbezitters moeten hun viervoeter in de bebouwde kom voortaan verplicht aangelijnd hebben. Ook dienen zij een zakje of schepje bij zich te hebben. De gemeentelijke BOA’s (bijzondere opsporingsambtenaren) gaan daar vaker en strenger op toezien.

Uitrenplaatsen voor honden
Het voorstel van de SP-fractie om uitrenplaatsen voor honden te maken is overgenomen door de gemeente. Op deze plekken kunnen de honden vrij loslopen en kunnen zij hun energie kwijt. Deze plekken worden op wijkniveau in samenspraak met hondenbezitters vastgesteld.

SP-fractievoorzitter Eric van den Broek toont zich vanaf zijn vakantieadres verheugd over de plannen: 'Het is goed om, zoals wij voorgesteld hebben, de plannen samen met de wijk en hondenbezitters te maken. Dan is het draagvlak groter en zal uitvoering en controle een gezamenlijk verantwoordelijkheid zijn van gemeente, wijk en hondenbezitters.'

Voorstellen SP honden uitlaat beleid overgenomen.

U bent hier