h

Gemiste kans voor de Stationsbuurt

3 augustus 2009

Gemiste kans voor de Stationsbuurt

Naar aanleiding van een artikel over de SP-actie in de Stationsbuurt, schreef SP-fractievoorzitter Eric van den Broek in een ingezonden brief een reactie. Bijgaand de volledige tekst van de reactie van de SP.

Gemiste kans voor de Stationsbuurt

Graag wil ik reageren op het artikel in Brabants Centrum van donderdag 30 juli jongstleden. In dat artikel reageert wethouder Van Erp op zorgen van bewoners uit de Stationsbuurt, op het gebied van verkeer en parkeren. Ik vind dat de zorgen en problemen van bewoners in dat betreffende artikel én vanuit de reactie van wethouder Van Erp, erg tekort worden gedaan.

Het artikel focust vooral op de toegenomen parkeerdruk in de Stationsbuurt, die is ontstaan door realisering van betaald parkeren op de parkeerplaats van Q-Park bij het station en het overleg dat de gemeente daarover met Q-Park heeft. Het artikel gaat er echter nagenoeg aan voorbij dat bewoners, naast de suggestie om het betaald parkeren op te heffen, op tal van manieren al andere oplossingsrichtingen hebben ingebracht. Met het georganiseerde parkeeronderzoek wordt echter weinig gedaan, brieven en inspraakreacties worden niet beantwoord en er vindt veel te weinig terugkoppeling plaats naar bewoners. Kortom: bewoners vinden dat ze niet serieus genomen worden.

De SP heeft naar aanleiding van een onlangs gehouden buurtenquête met een aantal bewoners uit de Van Leeuwenstraat overlegd en via een brief bij het college van B&W aan de bel getrokken. In die brief hebben wij over alle aspecten die er rondom het verkeer en parkeren in de buurt bestaan een zeventiental vragen gesteld, waarbij we het college oproepen om snel actie te ondernemen. St. Joseph begint in september immers met een grootschalig renovatieproject in de Van Leeuwenstraat en bewoners vrezen dat de overlast daardoor nog meer gaat toenemen. Er is dus snelle actie nodig.

Dat verkeerswethouder Van Erp in het artikel aankondigt dat er in augustus overleg is met bewoners, vind ik prima, maar waarom had er niet sneller een reactie naar bewoners toe kunnen komen? En waarom zijn in ieder geval de bewoners uit de Van Leeuwenstraat niet meegenomen in de evaluatie van de zondagopenstelling van Albert Heijn, terwijl dat de Van Leeuwenstraat een doorgaande route is van en naar de Albert Heijn en in het directe parkeergebied van die supermarkt ligt? Waarom is een brief van 2 mei 2008, waarin heel veel van bovenstaande zaken staan beschreven, nog steeds niet beantwoord?

Hopelijk wordt er snel een bijeenkomst met bewoners gepland en reageert de gemeente in het vervolg sneller en zorgvuldiger op inbreng van bewoners. In het geval van de verkeers- en parkeerproblemen in de Stationsbuurt is dat tot op heden echter een gemiste kans.

Eric van den Broek, fractievoorzitter SP

Artikel Brabants Centrum: Patstelling tussen gemeente en Q-Park.
SP stelt parkeren en verkeer Van Leeuwenstraat aan de kaak.

U bent hier