h

SP stelt parkeren en verkeer Van Leeuwenstraat aan de kaak

2 augustus 2009

SP stelt parkeren en verkeer Van Leeuwenstraat aan de kaak

Naar aanleiding van een door de Boxtelse SP-fractie uitgevoerde buurtenquête in de zogenaamde Stationsbuurt, heeft de fractie verkeers- en parkeerproblemen in die buurt aan de kaak gesteld. Bewoners ervaren vooral overlast van langparkeerders, die de auto in hun straat parkeren, om vervolgens met de trein verder te reizen. Mede als gevolg daarvan ontstaan er ook verkeersproblemen, omdat er weinig ruimte op de weg overblijft.

Naar aanleiding van de eerste resultaten uit de enquête bleek massaal dat mensen problemen hadden met de verkeerssituatie en de parkeerproblemen. De SP had deze week een gesprek met een aantal bewoners. In een brief aan het College van B&W stelt de SP-fractie de problemen nu aan de kaak en zoekt naar snelle oplossingen.

Als mogelijke oplossingen worden onder meer het invoeren van blauwe zônes en het omvormen van de Van Leeuwenstraat en de Kasteellaan tot éénrichtingsverkeer genoemd.

SP-fractievoorzitter Eric van den Broek zegt het volgende over de actie: 'Bewoners voelen zich tot op heden niet serieus genomen. Brieven zijn niet beantwoord, problemen worden niet opgelost en er lijkt niet te worden geluisterd naar suggesties vanuit bewoners. Met de brief hopen we te bereiken dat deze kwestie op de politieke agenda komt en dat dit leidt tot snelle oplossingen. Dat kunnen wat ons betreft eerst ook best tijdelijke maatregelen zijn.

Brief aan College van B&W met vragen over verkeers- en parkeerproblemen in de Van Leeuwenstraat.

SP start buurtenquête in Stationsbuurt.

U bent hier