h

Meer blauw op straat

8 september 2009

Meer blauw op straat

Naar aan leiding van de reactie van burgemeester Van Beers op SP-voorstellen om meer blauw op straat te krijgen en politieposten in wijken te realiseren schreef SP-fractievoorzitter Eric van den Broek in een ingezonden brief een reactie. Bijgaand de volledige tekst van de reactie van de SP.

Meer blauw op straat

In Brabants Centrum van donderdag 27 augustus jl. reageerde burgemeester Van Beers nogal eenzijdig op de voorstellen van de SP, om meer politie in de Boxtelse wijken te realiseren.

Wij hebben voorgesteld om de wijkagent terug te brengen in de Boxtelse wijken én om kleinschalige politieposten in de wijken te realiseren. De bedoeling daarvan is om meer blauw zichtbaar op straat te brengen en voor mensen in de wijk een mogelijkheid te creëren om de politie in een beschermde situatie op te kunnen zoeken in een politiepost.

De burgemeester had onze voorstellen kennelijk nog niet doorgenomen, want deze reageerde alleen op het realiseren van politieposten. Waarbij hij vooral benadrukte dat wat hem betreft de politie op straat, in de wijk aanwezig zou moeten zijn.

Dat laatste zijn wij het erg met hem eens en maakt ook deel uit van onze voorstellen. Een toegevoegde waarde zit echter in het realiseren van politieposten in de Boxtelse wijken. Een politiepost, zoals die vroeger bijvoorbeeld ook in zwembad Den Haagakker in wijk Oost gevestigd was. Bewoners hebben met zo’n voorziening de mogelijkheid om de politie op een laagdrempelige manier op te zoeken. Dat zullen ze in de wijk eerder doen dan in het uitbundige groene hoofdkantoor aan de rotonde Selissen.

Ik ben dan ook benieuwd hoe de officiële reactie van de burgemeester op onze voorstellen eruit zal gaan zien. Temeer daar uit landelijk onderzoek van de SP onder ruim 8.500 agenten blijkt dat zij vinden dat ze te weinig aan het werken op de straat en in de wijk toekomen en van mening zijn dat kleinschalige politieposten het werken in de wijk laagdrempelig maakt.

Eric van den Broek, Fractievoorzitter SP

SP Boxtel voor terugkeer wijkagent en politieposten.

U bent hier