h

Onderzoek naar zowel ondergrondse als bovengrondse parkeervoorzieningen

30 januari 2010

Onderzoek naar zowel ondergrondse als bovengrondse parkeervoorzieningen

In de gemeenteraadsvergadering van afgelopen dinsdag werd een nieuwe stap gezet in de zich al jarenlang voortslepende plannen over het parkeren in Boxtel. Omdat een meerderheid van de Boxtelse gemeenteraad heeft gekozen voor een aantrekkelijk centrum, zonder al te veel blik, moeten er parkeerplaatsen worden gecompenseerd.

De SP was duidelijk in het raadsdebat, het centrum van Boxtel kan aantrekkelijker, maar dan moet het centrum autoluw of autovrij. SP-fractievoorzitter Eric van den Broek zei er het volgende over: 'De basisdiscussie gaat over waar we met het centrum heen willen. Veel Boxtelaren willen een aantrekkelijk centrum, met veel activiteiten, leuke winkels en prettig recreëren. Maar dan moeten we auto's en verkeer weren uit het centrum en daarom moeten we ook zoeken naar andere parkeerplekken aan de rand van het centrum.'

De SP vindt dat er om die reden gekeken moet worden naar alle opties, waarbij uiteraard de haalbaarheid en betaalbaarheid onderzocht moet worden. Dit ook rekening houdende met ontwikkelingen als het steeds toenemende autoverkeer, het plan Princelant dat parkeerplaatsen aan de rand van het centrum wegneemt en de ambtenaren van de gemeente Boxtel die parkeerplaatsen nodig hebben.

'De beste oplossing is ondergronds. Dat is immers qua beeldbepalende aspecten en aantrekkelijkheid van het centrum, de meest aantrekkelijke. Onderzoek die optie dus nog wel, vooral ook op haalbaarheid en betaalbaarheid en anticiperend op toekomstige verkeersstromen en autogebruik', betoogde fractieleider Eric van den Broek.

De SP-leider kreeg een meerderheid van de Boxtelse raadsfracties achter hem, waardoor nu een onderzoek wordt gedaan ondergrondse en bovengrondse mogelijkheden, voor parkeren bij het centrum.

SP: 'Autovrij centrum noopt tot compensatie parkeergelegenheid elders'.

U bent hier