h

Verkeersmaatregelen Baanderherenweg na SP-buurtenquête

22 oktober 2010

Verkeersmaatregelen Baanderherenweg na SP-buurtenquête

De gemeente gaat de twee smalle rijbanen langs de Baanderherenweg verbreden en ook de verkeerssituatie bij de T-splitsing met de van Beekstraat wordt verbeterd. SP-fractievoorzitter Eric van den Broek is verheugd dat het college van B&W deze twee aanbevelingen uit de SP-buurtenquête gaat uitvoeren.

SP-buurtenquête Selissenwal
Ongeveer een jaar geleden hield de SP Hulpdienst een buurtenquête in de wijk Selissenwal. Daaruit kwam nogal wat onvrede over sommige gevaarlijke verkeerssituaties. Zoals de te smalle rijbanen in de Baanderherenweg, waarbij de verdiept liggende goten met name voor fietsers gevaarlijke situaties opleverden. Ook gaven bewoners aan dat de situatie bij de T-splitsing van Beekstraat-Baanderherenweg verkeersonveilig was. Links af slaande fietsers en auto's vanuit de van Beekstraat hebben door geparkeerde auto's op de middenberm weinig zicht op van rechts komende auto's. De SP-fractie in de gemeenteraad heeft via brieven het college gevraagd om met name deze twee situaties aan te pakken zodat de verkeersveiligheid vooral voor fietsers verbeterd zou worden.

Goten bij rijbaan en T-splitsing overzichtelijker
De gemeente gaat nu de goten bij de rijbaan voegen, waardoor de rijbanen telkens een halve meter breder worden en er meer ruimte en minder oneffenheden voor de fietsers komen. Ook de T-splising wordt aangepakt. Door de eerste drie parkeerplaatsen in de middenberm weg te laten ontstaat er meer zicht op het verkeer dat van rechts komt. De verloren parkeerplaatsen worden ruimschoots gecompenseerd door acht nieuwe parkeervakken in de van Beekstraat.

SP-raadslid Eric van den Broek tevreden met maatregelen
Fractievoorzitter Eric van den Broek kan zich vinden in de getroffen maatregelen: 'Het is goed dat het college enkele aanbevelingen uit de SP-enquête nu daadwerkelijk gaat uitvoeren. Dat komt de verkeersveiligheid ten goede. We zullen er als SP verder op toezien dat de reconstructie van de Baandervrouwenlaan nu snel uitgevoerd gaat worden. Bewoners hebben daar recht op, het opknappen werd hun al tien jaar geleden beloofd.'

Motie SP Selissenwal unaniem overgenomen.

U bent hier