h

Pot blauwe verf voor wethouder Van der Zanden

9 februari 2011

Pot blauwe verf voor wethouder Van der Zanden

SP-fractievoorzitter Eric van den Broek heeft gisteren tijdens de vergadering van de commissie ruimtelijke zaken een pot blauwe verf en een kwast aangeboden aan verkeerswethouder Van der Zanden. Met deze actie maant de SP de wethouder tot daadkracht in het oplossen van de parkeerproblemen in de Boxtelse Stationsbuurt.

De SP ijvert al tijdenlang met bewoners voor een oplossing van hun parkeerproblemen. Na buurtonderzoek agendeerde de SP de parkeerproblemen al diverse keren op de agenda van de gemeenteraad. Na een unaniem aangenomen SP-motie in november 2010, lijken de problemen nu eindelijk serieus opgepakt te worden.

De SP maant verkeerswethouder Van der Zanden tot daadkracht. Eric van den Broek daarover: ‘Wethouder Van der Zanden heeft bewoners in West in het verleden voorgehouden dat hun problemen uiterst simpel op te lossen zijn, in de trend van: ‘De gemeente hoeft maar een pot blauwe verf aan te schaffen en de problemen zijn opgelost.’ Hij heeft dat destijds als raadslid geroepen tijdens een bewonersavond. Nu Van der Zanden wethouder is geworden, is er weinig meer terug te zien van die daadkracht. Vorige vergadering heb ik Van der Zanden daar op aangesproken, want tot op heden zijn de problemen van bewoners nog steeds niet opgelost. Met het aanbieden van deze pot blauwe en een kwast, geven wij de wethouder een voorzet om de problemen van bewoners snel op te lossen. Hij kan morgen aan de slag.’

Wethouder Van der Zanden kon de ludieke actie wel waarderen en zegde toe nu eindelijk te zullen gaan zorgen voor het oplossen van de parkeerproblemen. Hij zegde tevens toe bewoners daar optimaal bij te zullen betrekken.

SP laakt handelwijze wethouder Van der Zanden.
Website Mooiboxtel.nl: Wethouder ontvangt parkeerverf voor snelle oplossing problematiek.
Website Brabants Dagblad: Blauwe zoneverf voor wethouder.

U bent hier