h

De burger centraal ?

11 maart 2011

De burger centraal ?

Ingezonden brief aan Brabants Centrum d.d. 10 maart 2011 betreft oversteek bij het Dommelbad:

Graag wil ik reageren op de gang van zaken tijdens het debat in de gemeenteraad vorige week, toen het ging over het veiliger maken van de oversteek bij het Dommelbad aan de Schijndelseweg.

Onze partij hoort nog steeds vaak terug dat die kruising gevaarlijk is. Met name de onoverzichtelijkheid, in combinatie met (te) hard rijden, leidt nog steeds tot gevaarlijke situaties. Van veel automobilisten uit wijk Oost horen we dat ze nu maar omrijden, om deze kruising te vermijden en van verschillende fietsers horen we verhalen van bijna-ongelukken en het gevoel van onveiligheid door overstekende en afdraaiende auto’s.

Reden voor ons om de oversteek al diverse malen onder de aandacht te brengen van de Boxtelse politiek. Vorige week diende onze fractie een motie in, met als doel maatregelen te onderzoeken die de oversteek veiliger maken. Wij dachten daar zeker een meerderheid voor te krijgen, omdat de coalitiepartijen Combinatie 95, PvdA/Groenlinks en DPBL, in december nog dezelfde maatregelen noemden in een discussie in de commissie Ruimtelijke Zaken.

Combinatie 95 zette daarover zelfs een artikel in haar eigen nieuwsbrief van december 2010. Om er zeker van te zijn dat wij in de motie de juiste toon vonden, heb ik de letterlijke tekst uit de nieuwsbrief van Combinatie 95 in de motie gekopieerd. Daarnaast heb ik voorafgaand aan de raadsvergadering met die partij contact gezocht, om de tekst nog eens door te spreken. Na enig overleg hadden we de tekst klaar om de motie in te dienen.

Groot was mijn verbazing toen Combinatie 95 vervolgens tegen hun ‘eigen’ motie stemde. Ook DPBL en PvdA/Groenlinks stemde tegen. De coalitiepartijen hielden hun kaken op elkaar, omdat verkeerswethouder Van der Zanden de veiligheid van de oversteek geen prioriteit vindt. Dit overigens ondanks het feit dat hij, toen hij zelf nog namens zijn partij Balans in de gemeenteraad zat, in het verleden ook altijd heeft gepleit voor een veilige oversteek bij het Dommelbad.

Politiek gekonkel gaat dus boven de veiligheid van de mensen in Boxtel en het coalitiebelang is belangrijker dan dat van de burger. Hoezo de burger centraal?

Eric van den Broek,
Fractievoorzitter SP
Kleine Beemd 61, Boxtel

Wanvertoning bij debat over veiligheid oversteek Dommelbad.

U bent hier