h

Eindelijk besluit 2de onderwijscarrousel, besluit school Miga doorgeschoven

1 april 2011

Eindelijk besluit 2de onderwijscarrousel, besluit school Miga doorgeschoven

Nadat de huidige coalitie een jaar lang een mistgordijn heeft opgetrokken over de onderwijshuisvesting, is afgelopen dinsdag eindelijk duidelijkheid geschapen over het eerdere besluit dat al in mei 2009 over de 2de onderwijscarrousel was door het toenmalige College genomen. Dit betekent dat de 2de onderwijscarrousel nu toch eindelijk in gang wordt gezet. Het College gaat tevens bekijken of een verhuizing van de Molenwijkschool (een Jenaplanschool) haalbaar is. De SP is blij met de duidelijkheid die er nu eindelijk is over de voortgang van de 2de onderwijscarrousel, al vreest de SP dat het geflierefluit van de coalitie zal leiden tot de definitieve nekslag voor De Hobbendonken.

Zo is er na bijna twee jaar alsnog duidelijkheid over de 2de onderwijscarrousel, die de modernisering van schoolgebouwen in wijk oost dient te regelen. Na het aantreden van de nieuwe coalitie in april vorig jaar is er door het College van B&W een mistgordijn opgetrokken, omdat coalitiepartijen Balans en DPBL in verkiezingstijd om het hardst riepen om een school in MIGA en het terugdraaien van het besluit van de 2de onderwijscarrousel. PvdA/Groenlinks en Combinatie 95 slikten de onduidelijkheid die dit met zich meebracht voor de onderwijshuisvesting in Oost en de gezamenlijke coalitiepartijen schroomden er niet voor om in de beslotenheid van de achterkamertjes van het gemeentehuis tot een politiek compromis te komen, dat afgelopen week uiteindelijk heeft geleid tot een raadsbesluit.

Eindelijk duidelijkheid
SP-fractievoorzitter Eric van den Broek veegde al regelmatig de vloer aan met de gang van zaken en was afgelopen dinsdag dan ook helder in zijn commentaar: ‘Wij zijn blij met de duidelijkheid die er nu is over de 2de onderwijscarrousel, al vrezen wij dat dit late besluit de nekslag zal worden voor De Hobbendonken. Door wijk MIGA tot oktober nog steeds in onduidelijkheid te laten zitten over het wel of niet realiseren van een school, zullen ouders tot die tijd immers nog steeds terughoudend zijn met het inschrijven van hun kind op andere scholen en met name ook De Hobbendonken. De verhuizing van de Molenwijkschool laat het College afhangen van de financiën. Als dat in ieder geval maar niet ten koste gaat van het minimabeleid en de WMO. Wij wachten dat dus af.’

Schandalig
In zijn conclusie noemde Van den Broek de hele procedure opnieuw ‘schandalig’, omdat de gemeenteraad maandenlang buitenspel is gezet ten faveure van het coalitiebelang. ‘Met een warrig politiek compromis kunnen twee partijen nu zeggen dat ze hun best hebben gedaan voor een school in MIGA en kunnen twee partijen zeggen dat de 2de onderwijscarrousel nu eindelijk ongehavend doorgezet wordt. Dat dit ten koste gaat van de mensen, leerlingen en scholen in Boxtel, deert de coalitie niets’, aldus Eric van den Broek in zijn commentaar.

Nog veel politieke onduidelijkheid over 2de onderwijscarrousel en verhuizing Molenwijkschool.

U bent hier